ALIANCES AL PARLAMENT
Política 26/11/2011

El PP s'ofereix a entrar al govern català "per garantir-ne l'estabilitat"

El portaveu parlamentari dels populars, Enric Millo, explica en una entrevista a Efe el que l'ARA avançava dijous en la seva edició paper

Ara
2 min

BarcelonaEl portaveu parlamentari del PP català, Enric Millo, ha suggerit la possibilitat que el seu partit entri en el govern d'Artur Mas per garantir-ne l'estabilitat i facilitar les relacions amb l'executiu que liderarà Mariano Rajoy, en la línia del que va avançar l'ARA en l'edició paper de dijous. En una entrevista amb Efe, Millo ha demanat a CiU que "tingui en compte" l'opció d'incorporar els populars catalans al govern de la Generalitat, perquè un acord així evitaria que la federació nacionalista hagués d'"estar cada dia demanant permís i negociant ajudes per resoldre els problemes que té Catalunya".

Segons Millo, que acaba d'obtenir plaça de diputat del Congrés per Girona a les eleccions del 20 de novembre, "aquí s'obre una possibilitat" perquè el PPC deixi de ser l'única formació catalana que encara no ha pogut formar part del govern català. A més, després dels resultats electorals del 20-N, a CiU "ja no poden esgrimir el que deien en el passat, que arribar a acords amb el PP els perjudicava", ja que aquesta vegada el Govern va arribar a les eleccions després de pactar amb els populars els pressupostos de la Generalitat per a 2011 i les urnes "no els han castigat".

Millo s'ha mostrat sorprès que a CiU se segueixin fent "crides a socialistes i ERC per no caure en mans del PP, com si fos dolent, encara que fins al dia d'avui no els ha anat malament", ja que gràcies al suport dels populars als pressupostos de 2011 Mas "no ha hagut de convocar eleccions anticipades".

El paper del PP, segons Millo, pot consistir també a exercir d'interlocutor entre el Govern català i el futur executiu de Rajoy, que tindrà "un perfil català". Millo ha pronosticat la presència de catalans "en llocs estratègics" tant a Madrid com a Catalunya, aquests últims "gestionant la nova situació política de relacions" entre els governs català i espanyol.

stats