Política 31/12/2010

ERC estén la mà a CiU per defensar l'autogovern i la immersió lingüística

Els republicans reclamen al Govern "un pla concret per fer front a les agressions"

Acn
1 min

Torrelles de Llobregat p { margin-bottom: 0.21cm; } El portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, ha afirmat en declaracions a l'ACN que el seu partit no tanca la porta a col·laborar amb CiU en la defensa de l'autogovern de Catalunya i de la immersió lingüística. “Qualsevol govern de qualsevol color sempre ens tindrà al costat, com sempre ens hi ha tingut, per defensar aquests principis bàsics”, ha ofert, tot i que ha lamentat que, de moment, “no hi ha hagut un pla concret de com fer front a aquestes agressions”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“No es pot demanar que es faci confiança en unes polítiques que aquest govern vol desplegar en defensa del català quan encara no s'ha fet cap proposta concreta”, ha reclamat Llorente.

Sortint de l'àmbit nacional, Llorente també s'ha referit a l'altre gran assumpte que va ocupar la major part del discurs de Mas, el de la lluita contra la crisi econòmica. També en aquest camp, el republicà ha criticat l'actitud del nou President. “No es pot demanar que tots hem de fer un esforç per ajudar les persones més necessitades en temps de crisi, i 24 hores abans Esquerra Republicana, amb d'altres partits però no pas amb Convergència, vàrem ser els únics que vàrem intentar impedir que s'allargués l'edat de jubilació”, ha recordat el portaveu d'ERC.

El polític ha lamentat, a més, que Artur Mas reclami ara unitat en la defensa de l'autogovern i la immersió i contra la crisi quan, segons ell, no la va oferir al tripartit. “Tampoc no es pot demanar aquesta cohesió i aquest treball conjunt, que per part nostra hi serà, quan qui fa aquestes reclamacions no ha estat capaç en set anys d'allargar la mà al govern d'aquests set darrers anys”, ha lamentat.

stats