Política 10/06/2014

Portabella renuncia a ser l'alcaldable d'ERC per Barcelona

Després de quatre mandats, el portaveu del grup municipal defensa "un canvi de cicle" i anuncia que es retira en una roda de premsa amb Oriol Junqueras

Maria Ortega
2 min
Portabella amb Junqueras a la roda de premsa / CÈLIA ATSET

BarcelonaJordi Portabella renuncia a ser l'alcaldable d'ERC per Barcelona. Així ho ha anunciat en una roda de premsa amb el president del partit, Oriol Junqueras, en ple debat intern per la candidatura d'ERC a la capital catalana, que enfronta el diputat a Madrid Alfred Bosch i el vicesecretari general d'ERC i portaveu adjunt al Parlament, Oriol Amorós. Després de quatre mandats, Portabella defensa que és bo "un canvi de cicle" i ho justifica per la bona feina que ha fet el partit, ha dit, buscant cares noves. "És el millor que puc fer pel projecte nacional, he de fer el pas", ha explicat Portabella.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alfred Bosch i Oriol Amorós tenen a les mans ara el fet de decidir si el candidat republicà de Barcelona per a les eleccions municipals del 2015 serà fruit d’un acord de consens o bé si caldrà anar a primàries per triar-lo. D’entrada, només Bosch ha fet públic que vol anar a primàries, però Amorós també ho té decidit.

En la compareixença, Portabella ha declinat manifestar el seu suport cap a cap dels possibles candidats. Sí que ha remarcat que acabarà l'any que li queda al capdavant del grup municipal. Després, ha assegurat, es posa a disposició del partit i buscarà feina. Ha deixat clar que la seva renúncia és una decisió que pren a títol personal i que ja se la va plantejar fa dos anys.

Junqueras, al seu torn, ha manifestat "respecte, admiració i estima" per la feina de Portabella. Ha defensat, també, el paper dels dos possibles candidats a les primàries i ha negat que la pugna pugui debilitar el partit.

Aquest dilluns, Amorós va rebutjar l'oferta de Bosch de fer tàndem a l'alcaldia de Barcelona anant de número 2. Amorós no veu el portaveu d'ERC al Congrés d'alcaldable perquè creu que el cap de llista "s'ha de dedicar al 100% a Barcelona". Amorós va subratllar que cal dedicar molt de temps a fer realitat a Barcelona el projecte que pretén Oriol Junqueras per al conjunt de municipis de culminar l'opa al PSC, tal com va avançar l'ARA. "El projecte que volem és unir tota l'esquerra pel dret a decidir, que és majoria a Barcelona", explica Amorós, cosa que implica trobar-se amb "forces i entitats socials" i, per tant, això requereix "coneixement de la ciutat i temps per dedicar a les entitats". Igualment, Amorós va apuntar que la proposta de Bosch "no és d'unitat, ja que exclou un tercer actor", en referència a Portabella.

stats