ELECCIONS MUNICIPALS
Política 09/06/2014

Amorós no veu Alfred Bosch com a alcaldable d'ERC: "El cap de llista s'ha de dedicar al 100% a Barcelona"

El vicesecretari general dels republicans rebutja l'oferta del portaveu al Congrés d'anar de 'dos' a les municipals

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl vicesecretari general d'ERC i portaveu adjunt al Parlament, Oriol Amorós, ha rebutjat aquest dilluns l'oferiment del portaveu al Congrés, Alfred Bosch, de fer tàndem a l'alcaldia de Barcelona amb Amorós com a número dos. "Ja ens ho va oferir fa tres setmanes", replica en declaracions a l'ARA, i afegeix que el problema principalment ve del fet que Bosch es vulgui situar com a candidat de llista, un càrrec que no li veu adequat. "No és una qüestió d’una persona o un altra, sinó que el cap de llista es pugui dedicar al 100% per la ciutat i que tingui coneixement de la ciutat", apunta, en relació al fet que el portaveu al Congrés vol mantenir l'acta de diputat fins les eleccions municipals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Amorós subratlla que cal dedicar molt de temps per fer realitat a Barcelona el projecte que pretén Oriol Junqueras per al conjunt de municipis de culminar l'opa al PSC, tal com va avançar l'ARA. "El projecte que volem és unir tota l'esquerra pel dret a decidir, que és majoria a Barcelona", explica Amorós, cosa que implica trobar-se amb "forces i entitats socials" i, per tant, això requereix "coneixement de la ciutat i temps per dedicar a les entitats".

Igualment, Amorós apunta que la proposta de Bosch "no és d'unitat, ja que exclou un tercer actor", l'actual president del grup municipal, Jordi Portabella, que encara no ha explicitat la seva voluntat de participar a les primàries, tot i que en té ganes.

stats