Política 07/08/2018

ERC i el PSC registren una moció de censura contra l'alcaldessa del PDECat de la Bisbal del Penedès

Margarita Antolín, l'única regidora socialista, serà la nova alcaldessa del municipi

Ara
1 min
ERC i PSC registren una moció de censura contra l'alcaldessa del PDECat de La Bisbal del Penedès

BarcelonaEls grups municipals d'ERC, amb cinc regidors, i el PSC, amb una regidora, a l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès (Baix Penedès) han registrat una moció de censura contra l'alcaldessa, Agnès Ferré, del PDECat. La moció de censura, que serà votada en plenari el 22 d'agost, trenca el pacte de govern signat el maig del 2015 entre els cinc regidors del PDECat –aleshores CiU– i la regidora socialista, Margarita Antolín, ara candidata a l'alcaldia. L'alcaldessa ha signat dos decrets per destituir la regidora, que ocupava la cartera de Benestar Social i Educació, i Marta Aznar, persona de confiança d'Antolín. L'equip de govern de l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès queda així en minoria, ja que compta amb cinc regidors al govern, del PDECat, i sis a l'oposició, cinc regidors d'ERC-AM i un del PSC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A les municipals ERC havia obtingut 788 vots i cinc regidors, tants com CiU, que va obtenir 726 vots. El PSC va obtenir 189 vots i un regidor, i el PP, amb 70 vots, no va obtenir representació. El pacte estipulava que Agnès Ferré seria l'alcaldessa i que la socialista Antolín assumiria el càrrec de regidora d'Educació i Benestar Social i comptaria amb un càrrec de confiança.

El secretari municipal ha dictaminat que la moció, registrada dilluns a la tarda, reuneix els requisits establerts en l'article 197.1 de la LOREG perquè el document se subscriu per sis regidors, que constitueixen la majoria absoluta del nombre legal de membres de la Corporació en aquest moment; cap dels regidors que signen la proposta ha subscrit durant aquest mandat una altra moció de censura, la proposta de moció incorpora l'acceptació expressa de la candidata a l'alcaldia i incorpora les signatures dels regidors subscriptors degudament autentificades per una notaria.

stats