Política 22/06/2015

ERC fa una crida a "preservar la independència" de les entitats sobiranistes de cara al 27-S

Els republicans expressen, després de l'oferta de Mas, que l'ANC i Òmnium han de continuar sent "fortes" i que no els pertoca "interferir" en la vida del sobiranisme civil

Joan Serra
1 min
El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, en la roda de premsa d'aquest dilluns. /ANC

BarcelonaERC ha valorat avui la proposta formulada dissabte per Artur Mas, que va convidar l'ANC i Òmnium a unir forces en una llista sobiranista unitària i es va oferir a no encapçalar-la. El portaveu republicà, Sergi Sabrià, ha subratllat que les entitats sobiranistes "han estat el motor d'aquest procés" i ha fet una crida a "preservar la independència" de l'ANC i Òmnium. ERC ha demanat aquest dilluns que aquestes entitats han de continuar sent "fortes" i que no pertoca a la formació "interferir" en la vida del sobiranisme civil. "Les necessitem independents ara i després del 27-S", ha reblat Sabrià en un missatge implícit a Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els republicans, que en els pròxims dies es reuniran amb els representants del sobiranisme civil, han exposat que el procés "necessita propostes electorals potents" amb "llistes plurals i obertes". Sabrià ha reclamat que "la suma de les llistes permeti una victòria clara per iniciar el procés constituent". ERC també ha subratllat que continuarà defensant el pacte d'estabilitat al Parlament per arribar fins al 27-S amb un "govern fort". La formació liderada per Oriol Junqueras ha felicitat els nous consellers designats pel president de la Generalitat i els ha desitjat "molta sort" en les seves responsabilitats a l'executiu.

stats