CRISI AL PSC
Política 11/10/2012

Ernest Maragall deixa el PSC i crea Nova Esquerra Catalana

El 15 de desembre hi ha una assemblea constituent del partit. Avui s'han reunit una setantena de persones en una primera reunió

R. Tugas/s.gonzález
2 min
TRENCAMENT ESGLAONAT Ernest Maragall va seguir al PSC en el segon tripartit tot i  La caiguda de Pasqual Maragall, però al final ha desentonat també al si del PSC.

BarcelonaL'exconseller Ernest Maragall deixa el PSC, com ja va fer el seu germà, l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall, i crea Nova Esquerra Catalana. Aquest dijous ja s'han reunit una setantena de persones i el dia 15 de desembre faran l'assemblea constituent. "Ni podem ni volem esperar més", asseguren els impulsors, que no es presenten a les eleccions perquè burocràticament ja no hi són a temps.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest dijous s'han reunit al Centre Cultural Can Fabra de Barcelona els impulsors del nou partit, que, juntament amb l'encara socialista Ernest Maragall, volen bastir una esquerra nacional àmplia. Acompanyaven l'exconseller, entre altres, l'exdiputat de CpC Josep Maria Balcells i l'exalcalde de Banyoles Joan Solana. Tot i que no era a la reunió, també treballa amb ells l'expresident de Ciutadans pel Canvi (CpC) Àlvar Roda. "No volem restar, sinó sumar", concreta Roda, que especifica que, malgrat que el nou partit no tindrà cap vinculació amb el PSC, tampoc es tanquen a col·laborar amb altres formacions, amb l'objectiu de contribuir a vertebrar una esquerra nacional forta. La base amb què hauran de treballar serà el manifest sobiranista dels militants del PSC en què reclamaven que es defensessin posicions sobiranistes. Tanmateix, l'alcalde de Lleida i un dels firmants, Àngel Ros, va assegurar que el text no volia impulsar cap nova formació.

Maragall i els altres membres de Nova Esquerra Catalana defensaran una major integració europea i unir en una mateixa plataforma federalista confederalistes i independentistes d'esquerres. Tot i això, Roda no creu que demanin el vot per a ningú com a col·lectiu de cara al 25-N, tot i que sí que es podran mullar individualment, "per ERC, ICV o, fins i tot, pel PSC", o també de forma puntual per CiU, atès que algú se sentiria proper al seu sector socialdemòcrata.

stats