Política 05/06/2016

Errejón lliga el bloqueig als pressupostos a l'impàs del procés sobiranista

El secretari de Podem reivindica el seu partit com la solució per trencar el "bloqueig" a Catalunya després del 26-J

Ara
2 min
El número dos de Podem, Íñigo Errejón, durant l'entrevista amb l'ARA aquest dijous a la seu del partit, a Madrid. JOSÉ LUIS ROCA

BarcelonaEl secretari de política de Podem, Íñigo Errejón, veu el procés sobiranista en un punt mort. Assegura que el bloqueig de la CUP als pressupostos de la Generalitat demostra que el procés independentista ha arribat a un "punt d'impàs" i ha reivindicat que el seu partit té l'oportunitat de "desbloquejar" el 26-J.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Catalunya Ràdio recollida per l'agència Efe, Errejón ha dit que en el debat sobre els pressupostos "s'estan barrejant dues discussions": la dels comptes públics i la del "full de ruta del procés", i això, al seu parer, gran part de la ciutadania ho està vivint com un "bloqueig".

Errejón ha precisat que el seu partit s'oposa als pressupostos presentats pel govern de Carles Puigdemont, atès que els considera "continuistes" respecte als de l'època d'Artur Mas i no inclouen "una política fiscal valenta", necessària per desenvolupar polítiques socials.

Ha defensat que, per tirar endavant la seva proposta, cal treure d'aquest parèntesi el procés català i per això, ha dit, cal que al govern espanyol es configurin noves majories necessàries per derogar la llei Montoro, que ha dit que imposa retallades a les comunitats autònomes.

Per al dirigent de Podem, en les eleccions generals del 26 de juny es poden donar "les condicions per desbloquejar" la situació i que es puguin aprovar uns pressupostos adequats als que necessita la majoria social no només de Catalunya, sinó de tot Espanya.

Errejón, director de campanya de Podem, s'ha mostrat convençut que els vots de Catalunya en les pròximes eleccions "poden ser claus" per aconseguir el nombre d'escons per desfer "l'empat entre les forces immobilistes i les del canvi".

stats