Política 04/06/2016

Units Podem supera el PSOE i es posa en segona posició, segons enquestes d''El País' i 'El Mundo'

El Partit Popular tornaria a guanyar les eleccions del 26 de juny

Ara
1 min
Gràfic sobre l'estimació de vot del diari 'El País'

Barcelona'Sorpasso' d'Units Podem al PSOE. Segons una enquesta del diari 'El País', l'aliança electoral entre Podem i IU se situaria en segona posició per darrere del Partit Popular, i deixaria en tercer lloc els socialistes liderats per Pedro Sánchez. La candidatura d'esquerres forjada per Pablo Iglesias i Alberto Garzón arribaria al 25,6% d'estimació de vot, de manera que superaria en 5,4 punts el PSOE (20,2%) i quedaria a tres punts del Partit Popular, que mantindria pràcticament el mateix suport que als comicis del 20 de desembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, Ciutadans millora lleugerament els resultats però es manté en quarta posició. Amb una estimació de vot del 16,6% millora en 2,7 punts el suport del 20-D.

El sondeig de Metroscopia indica una participació més baixa que en els passats comicis (68%, cinc punts menys) i que es consolida un sistema de partits amb quatre grans formacions (PP, PSOE, Units Podem i C's).

Aquest avançament d'Units Podem al PSOE també el confirma una enquesta del diari 'El Mundo', tot i que en aquest cas la distància entre les dues formacions d'esquerres és més petita, de 3,4 punts. El sondeig de Sigma Dos fet a una setmana del començament oficial de la campanya electoral registra que la coalició de Pablo Iglesias assoleix el 23,7% dels sufragis i se situa al davant del PSOE (20,3%), que perdria 1,7 punts respecte del 20-D. Pel que fa al PP, obté un 31% dels vots i torna a ser el partit guanyador de les eleccions.

Ciutadans, en aquesta enquesta, també mantindria un suport similar que en els anteriors comicis.

stats