Política 14/12/2011

El jurat escolta com Correa li va dir a Costa que seria "president del govern"

Tot i que s'ha pogut escoltar una trucada entre els dos, Costa ha negat tenir cap relació amb Correa i diu que només va mantindre aquesta conversa telefònica "per educació"

Efe
1 min
Ricardo Costa / EFE

ValènciaEl jurat ha pogut escoltar aquest matí una conversa telefònica intervinguda per la Policia entre els supòsits caps de la trama Gürtel Pablo Crespo i Francisco Correa i l'exsecretari general del PPCV Ricardo Costa, a qui aquest segon li augura un futur polític com a "president del Govern".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Costa nega cap relació amb Correa

Costa ha negat davant el jurat del judici, que se celebra al Tribunal Superior de Justícia valencià, tenir cap relació amb Correa després de l'audició d'aquesta conversa, en què l'acusat li diu, entre altres frases: "Estàs bé?, Me n'alegro. Cuida't molt, una abraçada". La trucada la fa Pablo Crespo, que després de conversar uns minuts amb Correa li passa el telèfon a Ricardo Costa.

En una trucada que s'ha pogut escoltar com a prova durant el judici Costa li va dir a Correa: "tu a Brasil, cabró, i jo treballant a Sant Joan i a Oriola". A aquesta frase l'altre li contesta: "D'aquí a uns anys seràs president del Govern".

Sense relació però s'havien vist 2 cops

A preguntes de la fiscal, després d'escoltar aquesta conversa intervinguda per la Policia, Costa ha assegurat que només ha vist dues vegades a Correa en la seva vida: una al carrer, on hi va presentar Álvaro Pérez, i una altra en el casament d'aquest, on li van haver de tornar a presentar perquè no el reconeixia.

La conversa de Costa i Correa per "educació"

"Mai li havia parlat, només l'he vist en dues ocasions. Va ser una conversa -la telefònica- aliena a la meva voluntat i en la qual vaig participar el més amigablement possible, és una qüestió d'educació donar records", ha explicat Costa.

stats