Política 15/05/2015

Espadaler lloa el "rigor i responsabilitat" dels Mossos i afirma que "no tenen gaire més coses a demostrar"

En una entrevist a RAC1, el conseller d'Interior respon a les paraules del seu homòleg espanyol en relació a la denúncia de la policia catalana pel sabotatge policial a l’operació antijihadista i admet que ja està acostumat a "aquest tipus d'amenaces o advertències"

Ara
2 min
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler.

BarcelonaLa polèmica pel sabotatge de la policia nacional a l'operació antijihadista dels Mossos d'Esquadra està més viva que mai. Després que el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, acusés la policia catalana de no tenir "sentit d'estat", el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha passat al contraatac. "En sentit d'estat, els Mossos d'Esquadra "no tenen gaire més coses a demostrar", ha dit en una entrevista a 'El món a RAC 1', on ha lloat el sentit de "rigor i responsabilitat" del cos català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Espadaler també s'ha referit a les declaracions de Fernández Díaz en relació al que el ministre considera la "baixesa" i "roïnesa" dels governants catalans, les quals -va dir- tindran "conseqüències per al futur". "Ja estem acostumats a aquest tipus d'amenaces o advertències. I tampoc sé a què es refereix, però suposo que parla d'aspectes competencials", ha considerat Espadaler.

"Això és un tema molt seriós que lamento que haguem de discutir públicament", ha reconegut el conseller, que ha volgut deixar clar que "més enllà de les diferències", els dos cossos estan "al mateix costat". "No he parlar encara amb el ministre, però ho vull fer. Crec que és positiu que les coses es parlin", ha conclòs.

En una altra entrevista a 'El matí de Catalunya ràdio", el conseller ha deixat clar que el departament d'Interior no hauria posat en coneixement de les autoritats judicials la filtració als jihadistes per part dels dos agents de la policia espanyola si no tingués indicis suficients. "No som tan temeraris", ha argumentat. En tot cas ha demanat no criminalitzar cap cos de policia, considerant que es tracta d'un cas concret que no s'ha de generalitzar. "No es tracta d'un conflicte entre els Mossos i el Cos Nacional de Policia", ha afegit. Finalment, ha deixat clar que la seguretat pública de Catalunya "no està en risc".

stats