L’esquerra alemanya de Die Linke porta el judici del Procés al Bundestag

Proposa una moció perquè el govern de Merkel treballi per una solució "democràtica" a Catalunya

L’esquerra alemanya de Die Linke ha presentat aquest dijous una proposta de moció al Bundestag sobre l’1-O i el judici als presos polítics, coincidint amb la visita de l’expresident Carles Puigdemont a Berlín en un acte de campanya. El text exhorta el govern d’Angela Merkel a treballar per una solució "negociada i democràtica" sobre la qüestió catalana, així com a treballar per iniciatives en el marc d’organismes com el Consell d’Europa per una solució "pacífica i democràtica" al conflicte.

Per ara, el ple del Parlament alemany ha remès la petició a la comissió d’Exteriors perquè l’avaluï. El text, al qual ha tingut accés l’ACN, també demana pronunciar-se a favor de l’admissió d’observadors internacionals al Suprem, així com oferir "asil" a persones perseguides políticament per rebel·lió.

El conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, ja va avançar al març, després de reunir-se amb diversos diputats de la formació alemanya, que Die Linke presentaria una moció al Bundestag per condemnar el judici als presos i exigir una solució democràtica per a Catalunya. De fet, el text presentat aquest dijous va ser redactat i signat el 2 d’abril.

Entre els impulsors de la iniciativa hi ha parlamentaris com Andrej Hunko, que va ser el primer diputat del Parlament alemany a visitar els presos quan eren a Lledoners i ha testificat al Suprem durant el judici de l'1-O. Al seu torn, la diputada Zaklin Nastic ha criticat anteriorment el procés judicial sobre l'1-O perquè segons ella pretén "escarmentar" les persones encausades.