PROCÉS DE NORMALITZACIÓ POLÍTICA AL PAÍS BASC
Política 15/02/2011

L'esquerra abertzale, al Parlament català

Solidaritat cedeix part del seu torn de roda de premsa al faristol del Parlament a Txelui Moreno, portaveu de l'esquerra abertzale vetada a les institucions basques

Redacció
1 min
El representant de l'esquerra abertzale Txelui Moreno i els parlamentaris de Solidaritat Uriel Bertran, Toni Strubell i Alfons López Tena.

BarcelonaUn portaveu de l'esquerra abertzale ha tornat a trepitjar un edifici institucional després d'anys d'il·legalització. Ha estat Txelui Moreno, a qui Solidaritat Catalana per la Independència ha cedit part del seu torn de roda de premsa al faristol del Parlament. Un fet aparentment en un context de normalitat democràtica, però que no deixa de ser excepcional tenint en compte que l'esquerra abertzale no té possibilitat de parlar des de cap institució des que la van il·legalitzar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat de SI, Alfons López Tena, ha argumentat que és "un honor" per Solidaritat "donar veu a aquells que no tenen veu". Txelui Moreno ha comparegut amb Tena, Uriel Bertran i Toni Strubell després d'haver-s'hi reunit. Bertran ha volgut destacar les afinitats entre catalans i bascos, que "comparteixen un estat dominador". Cedint espai al Parlament perquè Moreno s'adrecés als mitjans, el partit independentista que encapçala Joan Laporta han volgut simbolitzar el desig que es posi fi a "l'apartheid polític" i que l'esquerra abertzale pugui tenir representació institucional.

Txelui Moreno, que ha tramès una "abraçada fraternal als catalans", no ha sortit del guió en reclamar la legalització de l'esquerra abertzale com a pas "essencial", perquè més enllà de l'interès electoral, es consolidi un "escenari irreversible de pau i absència de violència".

stats