Política 11/09/2020

L'esquerra independentista reclama "un nou embat" contra l'Estat per avançar cap a la independència

La CUP acusa el Govern i l'Estat de llançar "una ofensiva repressiva" contra l'independentisme

M.e.
2 min
Unes 900 persones s'han manifestat a la concentració estàtica de l'esquerra independentista a Barcelona

BarcelonaL'esquerra independentista també ha tornat a sortir al carrer aquest Onze de Setembre, malgrat la pandèmia. Ho ha fet en una concentració estàtica al passeig Lluís Companys de Barcelona, on ha aplegat gairebé 900 persones. Tots els representants de les organitzacions que han preparat la manifestació i que han pujat a l'escenari han carregat contra l'Estat, però també contra la Generalitat per la gestió de la crisi sanitària, econòmica i social derivada de la pandèmia, en la línia del manifest que han fet públic aquest divendres. Ara bé, també han incidit en la necessitat de traçar una estratègia per arribar a la independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I en aquest sentit, el més explícit ha sigut el portaveu d'Alerta Solidària, Xavier Pellicer, que ha apostat per "presentar un nou embat" contra l'Estat per avançar cap a l'estat propi. Pellicer ha avisat, però, que amb aquest full de ruta, la "repressió" continuarà "colpejant" el moviment independentista. "Cal sortir dels límits imposats i construir d'una vegada la nació sencera", ha afegit Laia Estrada, regidora de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona. "Hem d'unir forces sota una proposta aglutinadora i combativa", ha reblat Estel Amiel, de la COS.

Abans de començar la manifestació, la diputada de la CUP al Parlament Maria Sirvent ha atès els mitjans de comunicació i ha acusat tant l'Estat com el Govern de llançar una "ofensiva repressiva" contra l'independentisme. En aquest sentit, ha denunciat les detencions preventives "absolutament il·legals" de cinc activistes de l'esquerra sobiranista. "Volem condemnar novament l'ofensiva repressiva que fan tant el Govern de la Generalitat com el de l'Estat", ha censurat Sirvent.

Les diputades de la CUP Maria Sirvent i Natàlia Sànchez, a la concentració de l'esquerra independentista a Barcelon

La diputada ha explicat que al llarg del dia d'avui els Mossos d'Esquadra han detingut una activista d'Endavant a Barcelona per "penjar una pancarta", mentre que a Lleida la Guàrdia Civil ha fet el mateix amb quatre CDR, tot i que, ha detallat, tots ells estan ja en llibertat. "S'estan produint detencions preventives absolutament il·legals", ha insistit.

stats