POLÍTICA
Política 01/07/2014

El Govern, davant l'opinió dels EUA sobre el procés: "La realitat desfà els titulars dels propagandistes [espanyols]"

El portaveu de l'executiu considera que el fet que que l'ambaixador dels Estats Units admeti que en cas d'independència, les empreses americanes s'adaptaran esmena la plana a l'argumentari de la por del govern espanyol i el PP

M.colomer
1 min

Barcelona"Els titulars dels propagandistes xoquen amb la realitat". Així de taxatiu s'ha manifestat aquest dimarts el portaveu del Govern, Francesc Homs, en resposta a l'ambaixador dels Estats Units a Espanya, que ha afirmat que en cas d'independència, les empreses americanes "s'hauran d'adaptar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Homs, el posicionament de l'ambaixador dels EUA esmena la plana al discurs de la por que sosté el govern espanyol i els principals partits de l'Estat, que adverteixen d'una fuga massiva d'empreses i capitals en cas que la majoria social del país opti per constituir-se en un nou estat. "La percepció, més enllà dels propagandistes govern espanyol, és que la realitat els desfà els titulars", ha insistit Homs.

El portaveu del Govern ha aprofitat per recordar que, de fet, malgrat les advertències apocalíptiques del govern espanyol i dels principals partits de l'Estat, a Catalunya en ple procés sobiranista segueix "batent els millors indicadors" històrics pel que fa a la captació d'inversió estrangera. "Catalunya evidentment és garantia pel que fa a la captació d'inversió i la capacitat de generar estabilitat", ha reblat en roda de premsa després de la reunió del consell executiu.

stats