CANVI DE CICLE
Política 13/09/2014

El PP acusa Mas de fer augmentar la violència a Catalunya

Esteban González Pons situa la jove que va ser agredida dijous a Tarragona com un exemple de suposades tensions internes

Efe
2 min
González Pons, durant la seva intervenció / EFE

ValènciaEl vicesecretari d'estudis i programes del PP, Esteban González Pons, ha afirmat que agressions com la que va patir a Tarragona una militant de Noves Generacions durant la Diada "no passaven abans" i ha responsabilitzat de la situació el president de la Generalitat, Artur Mas, i les seves polítiques.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

González Pons ha clausurat aquest dissabte el fòrum nacional de Noves Generacions, que se celebra a València, on ha acusat Mas d'haver separat els catalans i d'estar enfrontant-los, i de convertir la independència en "un miratge per a Catalunya i en un carreró sense sortida per als catalans".

El dirigent popular ha advertit que després del 9 de novembre seguirà havent-hi atur, deslocalitzacions d'empreses i impagaments. "Els problemes de tots seguiran i res s'haurà solucionat", ha assegurat.

A més, ha destacat que té família que viu Catalunya, a la qual no està disposat a considerar "estrangera", i ha afirmat que els espanyols "portem segles convivint junts i no hi ha raó per trencar aquesta convivència". "Si aquest tros d'Espanya se separés a tots ens aniria pitjor", ha manifestat González Pons, que ha advertit que es "trencarien llaços econòmics, culturals i afectius, ja que partirien famílies per la meitat".

El vicesecretari del PP s'ha dirigit a la militant agredida, que es trobava a la sala, per dir-li que està orgullós d'ella, de ser el seu company i de la seva lluita, i ha lamentat que quan les agressions es produeixen "a l'altre costat es magnifiquen, i quan es produeixen en aquest costat cal callar".

A Catalunya, en democràcia i en la pau, "no hi ha dos costats", ha assegurat, abans d'afegir que les persones agredides "són totes iguals, pertanyin al costat que pertanyin", i de recordar que la Constitució "empara el dret dels milers de persones que es van manifestar", però també el "dels milions de persones que no ens manifestem i no volem que ni se separi ni es trenqui Espanya".

stats