Política 12/01/2011

Zapatero i Patxi López s'han reunit per analitzar el comunicat d'ETA

La trobada, que no s'havia anunciat, s'ha fet a la Moncloa i ha durat unes tres hores.

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el lehendakari, Patxi López ,han analitzat a fons l'últim comunicat d'ETA i l'estratègia que cal seguir a partir d'ara. Els han acompanyat a la trobada, durant tres hores, el vicepresident primer Alfredo Pérez Rubalcaba i el conseller basc de l'Interior, Rodolfo Ares.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat López més tard, en aquesta reunió –que no havia estat anunciada prèviament– el discurs de les dues administracions cap als qui justifiquen la violència ha de ser de "fermesa i l'exigència cap a aquest món, però també de prudència". Ha alertat que ETA no ha arribat al final i que encara "té un llarg camí per recórrer". És a dir, un missatge amb plena sintonia amb el que ha fixat l'executiu de Madrid.

I és que, segons ha dit, els dos governs comparteixen que cal seguir amb el full de ruta que s'ha aplicat fins ara, sense canvis, i posant l'accent en "la unitat" de totes les forces democràtiques. La reunió s'ha fet poc abans que el president d'Euskadi, i líder del PSE, acudís a un acte a Madrid sobre la projecció turística del seu país. Les dades conclouen que el 2010 va ser un bon any pel turisme al País Basc, amb més de 2.100.000 visitants. López creu que l'absència d'atemptats contribueix, sense dubte, a millorar la projecció exterior i a fer més atractiu Euskadi com a destí turístic.

stats