Política 10/10/2019

Una quarantena d'eurodiputats demanen empara a l'Eurocambra per protegir la immunitat de Puigdemont, Junqueras i Comín

El Parlament Europeu pretén defensar davant del TJUE que el procés d'immunitat depèn dels estats

Acn
1 min
Una quarantena d'eurodiputats demanen empara a l'Eurocambra per protegir la immunitat de Puigdemont, Junqueras i Comín

Brussel·lesUna quarantena d'eurodiputats han presentat al president del Parlament Europeu, David Sassoli, un recurs d'empara per reclamar que la cambra protegeixi la immunitat de Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín. Amb aquesta petició pretenen forçar la Comissió d'Afers Jurídics a estudiar la situació dels tres eurodiputats electes independentistes sense escó. En concret, volen que l'Eurocambra confirmi els seus "privilegis i immunitats" i exigeixi que només "mitjançant una sol·licitud de les autoritats espanyoles" es puguin suspendre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els eurodiputats de cinc grups polítics diferents de l'Eurocambra han enviat el recurs pocs dies abans de la vista al Tribunal de Justícia de la UE sobre la immunitat de Junqueras i que el Tribunal Suprem dicti sentència en el cas de l'1-O, prevista per al 14 d'octubre.

Acollint-se a un mecanisme que preveu el reglament intern de l'Eurocambra sobre la immunitat (article 9), els signants recorden en l'escrit que només la Comissió d'Afers Jurídics pot decidir si la seva petició és admissible o no.

stats