Política07/11/2018

L'exalcalde socialista de Terrassa confirma que es tornarà a presentar a les municipals

Ballart va deixar l'alcaldia i el PSC pel suport de la formació a l'aplicació del 155

Marc Toro

BarcelonaL'exalcalde socialista de Terrassa, Jordi Ballart, ha confirmat avui que es tornarà a presentar a les eleccions municipals, però sense concretar si ho farà amb la candidatura de Tot per Terrassa, que va registrar el maig passat, o amb una agrupació d'electors, com han explicat a l'ARA fonts pròximes al dirigent egarenc. "Després d'un període de reflexió he decidit tirar endavant i encapçalar un projecte totalment renovat de canvi i de transformació per a Terrassa desvinculat dels partits nacionals", ha afirmat en un vídeo penjat al seu compte de Twitter. La presentació de la candidatura tindrà lloc el dimarts 11 de desembre a dos quarts de vuit del vespre al Centre Cultural de la cocapital vallesana.

Cargando
No hay anuncios

L'exalcalde de Terrassa va estripar el carnet de la formació que lidera Miquel Iceta ara fa un any, el 2 de novembre, per l’aval dels socialistes a la repressió de l’Estat –i, més concretament, a l’aplicació del 155–, que va ser “la gota que va fer vessar el got”, tal com va reconèixer ell mateix en una declaració institucional a l’Ajuntament. Ballart havia revelat unes setmanes abans que deixaria l'alcaldia i la militància del PSC si el partit acabava donant suport a l'aplicació de l'article 155 a Catalunya, perquè ell no podia "defensar" un posicionament com aquest.

Alguns dels cinc regidors que van plegar quan ell va renunciar a l'alcaldia l'acompanyaran en aquesta iniciativa pensada en clau exclusivament terrassenca i que no estarà supeditada als interessos de cap direcció nacional. Entre ells destaca Noel Duque, que va entrar a formar part de l'executiu de Ballart com a independent i que ara figura com a primer secretari de Tot per Terrassa.