Política 16/04/2018

Els extreballadors del Diplocat diuen que la liquidació de l'entitat és "injusta i arbitrària"

L'ACM es compromet a restablir el Consell de Diplomàcia un cop s'hagi format govern a Catalunya

Ara
1 min
Els extreballadors del Diplocat diuen que la liquidació de l'entitat és "injusta i arbitrària"

BarcelonaL'Assemblea d'extreballadors del Diplocat (Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya) denuncia que el govern espanyol "s'extralimita en les seves funcions" liquidant l'entitat, fins i tot en les que li atorga l'article 155. En un comunicat fet públic aquest dilluns coincidint amb el tancament efectiu del Diplocat, els extreballadors lamenten la seva desaparició i que qui decideixi "la necessitat" que existeixi o no hagi estat el govern del PP, un partit que, recorden, és "minoritari" a Catalunya, amb 4 diputats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"L'article 155 no habilita l'Estat a dissoldre organismes autonòmics, perquè les mesures han de ser temporals i no definitives", afirmen. Justifiquen que la decisió del govern vulnera també la Constitució i asseguren que el Diplocat era un consorci publicoprivat "totalment legal i legítim". En el text denuncien també que el tancament és una decisió "injusta, arbitrària i contrària als interessos de Catalunya" i neguen que fos creada amb "finalitats secessionistes". Per tot plegat, demanen també al nou govern que es formi a Catalunya "que torni a crear el Diplocat o una entitat similar" com a eina "d'internacionalització dels valors i les potencialitats del país útil i eficaç".

Des de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) lamenten la liquidació del Diplocat i es conjuren a restablir el Consell un cop s'hagi format govern a Catalunya. Així ho han assegurat a través d'un comunicat en què també han afirmat que, tot i la supressió del Diplocat, res "no impedirà que puguem internacionalitzar el prestigi i la bona feina" que consideren que s'ha fet des de Catalunya. En la mateixa línia, el president de l'ACM ha fet una crida a "restablir les institucions" i a treballar per "fer fora el 155".

stats