Política 09/02/2013

Fabra es personarà en el cas Nóos

Salvador Almenar
1 min

València.Gairebé tres anys després que comencés la instrucció, i després d'una clara invitació del jutge a fer-ho, la Generalitat Valenciana ha decidit personar-se en el cas Nóos per poder reclamar els diners públics que, presumptament, Iñaki Urdangarin i Diego Torres van desviar. El vicepresident valencià, José Ciscar, va anunciar ahir que exerciran l'acció civil per "garantir que qualsevol euro percebut indegudament per l'Institut Nóos torni a la Generalitat Valenciana".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El govern valencià ha optat per personar-se com a perjudicat. La raó adduïda pel portaveu de l'executiu per no personar-se per la via penal i actuar com a acusació particular és que "la prioritat" és recuperar els diners que "sembla que de manera il·lícita van sortir de les arques perquè hi havia una fundació que estava enganyant-los". Malgrat tot, fonts jurídiques coneixedores del cas expliquen que el govern valencià haurà d'exercir l'acció penal si vol recuperar els diners perquè, si no hi ha una acusació penal i es proven els delictes, no és possible reclamar la part corresponent de la fiança.

Ex alts càrrecs imputats

Quan arribi el moment de la qualificació del judici, el més probable és que el govern valencià no actuï com a acusació particular i s'adhereixi a la pena que reclami la fiscalia, per evitar implicar-se en un procés en el qual estan imputats alguns ex alts càrrecs valencians.

stats