Política
Política 05/11/2012

La FAES defensa que Catalunya té el dèficit fiscal "que li toca", i denuncia que CiU "falsifica" les balances

L'informe de la Fundació del PP assegura que de cada euro que es paga a Catalunya, només dos cèntims no tornen

Sara González
1 min

BarcelonaObjectiu de la FAES: desmuntar el "mite" del greuge econòmic de què Catalunya és víctima respecte a la resta de l'estat espanyol. La fundació que dirigeix Jose María Aznar ha desembarcat aquest dilluns al Círculo Ecuestre per presentar un informe que pretén denunciar que és fals "el maltractament fiscal" que rep Catalunya, i l'ha atribuït al "dogma" que imposa el nacionalisme català. "Tenim el dèficit que ens toca per renda", ha assegurat l'analista del Consell Superior d'Investigacions Científiques Ángel de la Fuente.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons De la Fuente, els nacionalistes "tenen les seves trampes" i ha afirmat que, per norma general, "els països rics tenen dèficit, i el pobres, superàvit". A més, ha assegurat que si aquest debat es dóna a Catalunya és perquè ara per ara "no hi ha prou independentistes de cor", i per això els sobiranistes busquen "altres arguments per convèncer".

El diputat del PP Gabriel Elorriaga ha afirmat que, si bé el debat sobre la solidaritat interterritorial és “legítim”, el que s'està fent és “falsificar” per aconseguir “altres objectius polítics que no tenen res a veure amb l'economia”. A més, ha acusat CiU de moure's en una contradicció per qüestionar un model en el qual va participar “activament” durant el disseny de la Constitució.

Pel catedràtic d'Hisenda Pública Santiago Álvarez, el dèficit fiscal que hi ha a Catalunya és de 792 milions d'euros –CiU se situa en uns 16.000 milions– i que per cada euro que es recull a Catalunya s'inverteixen 98 cèntims al territori català -segons la Generalitat, són 43 cèntims els que no tornen.

stats