Política 25/03/2013

Falciani aporta noves dades que impliquen dirigents del PP a la trama Gürtel

L'extreballador d'HSBC aporta informació de centenars d'evasors de l'Estat, segons 'El País'

Ara
1 min
UN INFORMÀTIC EN EL PUNT DE MIRA
 Hervé Falciani, informàtic franco-italià de 34 anys que va substreure les dades del banc HSBC, apareixia sovint als mitjans a França. En la foto posava el 2010 a Niça.

BarcelonaL'extreballador del banc HSBC (The Hong Kong and Shanghai Banking Corporation) que el 2009 va revelar informació de 130.000 comptes de l'entitat i va destapar un gran frau fiscal, Hervé Falciani, ha lliurat noves dades al govern espanyol que poden fer avançar la instrucció del cas Gürtel, segons explica 'El País'. La nova 'llista Falciani' inclouria informació de centenars d'evasors, alguns dels quals serien dirigents del PP relacionats amb la trama Gürtel, segons el diari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les autoritats suïsses es neguen a respondre les comissions rogatòries dels jutges espanyols i a aportar la informació que els demanen, segons el diari, perquè les dades en què es basen les peticions són les robades per Falciani. Si la llista Falciani va permetre a l'executiu espanyol recuperar 300 milions d'euros entre el 2010 i el 2011 d'una llista de 657 presumptes defraudadors que havien acumulat més de 6.000 milions en comptes suïssos, ara aquesta quantitat es podria arribar a triplicar, segons 'El País'.

A Falciani l'havien detingut el juliol passat, en arribar al port de Barcelona des de França, i va quedar pres fins al esembre, quan va quedar en llibertat provisional perquè havia acceptat col·laborar amb les autoritats per destapar delictes com ara blanqueig i finançament del terrorisme.

stats