L'ALCALDIA DE BADALONA
Política 27/05/2011

Falcó: "Probablement em voti a mi mateix perquè el candidat socialista no m'està convencent de res"

El candidat de CiU a Badalona assegura que la ciutadania "vol veure el PSC a l'oposició"

Redacció
2 min

BarcelonaEl candidat de CiU a Badalona, Ferran Falcó, té la clau del futur govern de la ciutat, i les pressions que rep els dies previs a la investidura del nou alcalde li arriben de totes bandes. Els més insistents, PSC i ICV-EUiA, li demanen que continuï donant suport al socialista Jordi Serra per evitar que el popular Xavier García Albiol governi. Falcó, però, ha assegurat en una entrevista a Els matins de TV3 que "probablement" es votarà a si mateix perquè el candidat socialista no l'està "convencent de res" i que, simplement, li proposa "continuar com fins ara". Falcó assegura que llegint els resultats de les eleccions municipals, el PSC hauria d'entendre que "la ciutadania els vol veure a l'oposició".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ferran Falcó recomana al PSC que analitzi fredament els resultats electorals i entengui el missatge de la ciutadania. "La victòria del PP marca un corrent de canvi" després que els socialistes hagin governat durant 32 anys a la ciutat, ha explicat el líder nacionalista. "Han d'escoltar la gent, les urnes i veure què ha passat", ha afegit.

El candidat nacionalista fa aquestes declaracions després que PSC i ICV-EUiA li hagin proposat un pacte per evitar que el candidat popular i guanyador de les eleccions, Xavier García Albiol, sigui l'alcalde. Falcó diu que l'hipotètic tripartit seria "un invent". En aquest sentit, fa una crida a la resta de partits a "revisar la tàctica de tots contra un" perquè això "només aboca a engreixar el PP".

Tot i que encara no té del tot definit quin serà el sentit del seu vot el pròxim 11 de juny, dia del ple d'investidura, Falcó reconeix que tenint en compte aquest escenari "probablement" s'acabarà votant a si mateix. Això faria automàticament alcalde el candidat del PP, Xavier García Albiol. Falcó, però, no vol que se l'assenyali per això i recorda que la culpa és dels resultats.

Davant les dues possibilitats que ara hi ha sobre la taula, facilitar la investidura d'Albiol o sumar-se al pacte "anti-Albiol", dijous Falcó va deixar oberta una tercera via: compartir l'alcaldia amb el PSC per complir el doble objectiu que el PP no governi i que el PSC passi a un segon pla. Davant la negativa dels socialistes i ecosocialistes, Falcó reconeixia aquest divendres que "segurament seré a l'oposició".

Falcó evita dramatitzar sobre el fet que el candidat del PP pugui ser l'alcalde i n'ha intentat fer una lectura positiva. "Hi havia un jugador de futbol que es deia Romerito i tothom es pensava que era un crac, però quan es va posar a jugar es va veure que era una patata. García Albiol és el Romerito de la política", ha etzibat. "Si el deixem governar caurà en les seves pròpies contradiccions", afegeix.

El portaveu del Govern, Franscesc Homs, ha dit en aquest mateix programa que CiU serà al costat de Falcó "faci el que faci".

stats