Política 27/09/2019

Errejón no troba aliats per desembarcar a Catalunya

L’exdirigent de Podem sí que rep suports individuals com el de l’exdiputat Raimundo Viejo

Mireia Esteve
2 min
L’aspirant de Podem a presidir la Comunitat de Madrid, Íñigo Errejón.

BarcelonaMentre territoris com el País Valencià, l’Aragó i Múrcia han decidit trencar amb Unides Podem i sumar-se a la candidatura de Més País, a Catalunya Íñigo Errejón encara no ha aconseguit que ningú es desmarqui públicament dels liles per encapçalar una llista amb ell de cara al 10 de novembre. Ara bé, tot i que la direcció de Catalunya en Comú ha descartat públicament unir-se al projecte de l’ex número dos de Podem -creuen que no és positiu “fragmentar” l’espai-, això no vol dir que no hi hagi persones que li donen suport i que estiguin disposades també a treballar per configurar una candidatura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fa dies que el ball de noms per liderar una possible llista de Més País a Barcelona ha començat. I, segons fonts consultades, el de l’exregidor de Barcelona en Comú i exdiputat de Podem, Raimundo Viejo, és un dels que hi ha damunt la taula. De fet, segons les mateixes fonts, ell no descarta fer el pas i posar-se al capdavant del projecte d’Errejón a Barcelona. Viejo ja va donar suport al llavors número dos de Podem quan, fa dos anys, va presentar la seva pròpia candidatura per encapçalar la formació lila. En els últims dies, el suport de Viejo a Errejón també s’ha fet visible a través del seu compte a Twitter.

A banda de Viejo, a les travesses de noms han aparegut els dels exdiputats de Catalunya Sí que Es Pot Joan Coscubiela i Lluís Rabell. Tots dos han desmentit a l’ARA, amb tot, que Errejón s’hagi posat en contacte amb ells per liderar una candidatura de Més País a Barcelona. A més, el corrent federalista de Catalunya en Comú -del qual forma part Rabell- també ha descartat trencar amb la formació per sumar-se al projecte d’Errejón. “Ara no toca fer una candidatura de confrontació i ruptura”, defensen fonts federalistes. Tot i que el seu corrent és crític amb alguns posicionaments dels comuns, reconeixen que són partidaris de modular el discurs del partit des de dins. Admeten, a més, que tampoc saben fins a quin punt el projecte de Més País concorda amb el que ells defensen.

Equo es queda als comuns

Qui tampoc ha decidit fer el pas per unir-se a Més País és Equo. A diferència del suport que la formació ha donat a Errejón a tot l’Estat, a Catalunya han decidit mantenir-se dins de Catalunya en Comú. En un comunicat, ahir van qualificar “d’error històric” que Íñigo Errejón hagi decidit presentar una llista alternativa a la de Podem. “Si volem començar una nova experiència en clau federal que sumi, seria un greu error impulsar un partit des de Madrid”, van defensar.

Malgrat que Catalunya en Comú ha evitat de moment les fugues, ja hi ha veus al partit que admeten que després del 10 de novembre es pot obrir el debat sobre l’aliança dels comuns amb el líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias.

stats