Feijóo dona pes a Galícia i Andalusia a la nova direcció i hi integra Madrid

Situa al pinyol del PP l'eurodiputat Esteban González Pons

3 min
Elías Bendodo, Cuca Gamarra, Alberto Núñez Feijóo i Juanma Moreno aquest diumenge abans del comitè executiu del PP a Sevilla

SevillaAlberto Núñez Feijóo ja ha triat equip. El nou president del PP ha donat pes a Galícia i Andalusia i ha integrat Madrid en una direcció que redueix el nombre de vicesecretaris, però recupera la figura del coordinador general. El pinyol de Feijóo el formaran la secretària general, Cuca Gamarra, i Elías Bendodo, com a coordinador general, els números dos i tres de facto del partit. Dos dirigents rajoyistes, que conviuran amb cinc vicesecretaris més: l'eurodiputat Esteban González Pons estarà al capdavant de la vicesecretaria institucional; la diputada al Congrés Carmen Navarro Lacoba serà la nova vicesecretària de política social; la vicesecretaria de coordinació autonòmica la dirigirà el senador i membre del PP de Madrid Pedro Rollán; el secretari del PP gallec, Miguel Tellado, ocuparà la vicesecretaria d'organització territorial, i el conseller d'Hisenda de la Junta d'Andalusia, Juan Bravo, pilotarà la vicesecretaria econòmica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Galícia i Andalusia han sortit reforçades en la direcció de Feijóo. El dirigent gallec ha donat una de les seves àrees clau a qui era fins ara la seva mà dreta al PP gallec, Miguel Tellado. De fet, el nou líder popular s'emporta a Madrid bona part de l'equip que l'ha acompanyat a Galícia durant aquests últims anys. A banda de Tellado, aquest divendres Feijóo també va anunciar que el vicepresident del Parlament gallec, Diego Calvo, s'ocuparia del comitè electoral, és a dir, qui controlarà les llistes electorals quan queda un any per a les eleccions autonòmiques i municipals. Feijóo també s'emporta la seva cap de premsa, Mar Sánchez, que liderarà l'àrea de projecció i imatge, i Marta Varela, que serà la seva cap de gabinet. Totes dues ja formaven part del seu equip de comunicació a Galícia.

El nou líder popular deixa en mans del PP andalús l'àrea econòmica, que recaurà en l'actual conseller d'Hisenda de la Junta d'Andalusia, Juan Bravo, a qui ha presentat com la persona que ha sigut capaç de fer "un canvi" en la política econòmica d'Andalusia. El president andalús, Juanma Moreno, ha col·locat dues de les seves peces clau del govern: Bravo i també Elías Bendodo, com a coordinador general del partit. Bendodo, mà dreta de Moreno, compaginarà la seva tasca amb la de portaveu i conseller de Presidència de la Junta d'Andalusia.

Feijóo no ha situat al seu nou pinyol cap primera espasa de l'entorn d'Isabel Díaz Ayuso, però sí del seu equip. És el cas de Pedro Rollán, que va ser president de la Comunitat de Madrid durant quatre mesos, de l'abril a l'agost del 2019 després de la dimissió d'Ángel Garrido. Forma part del PP madrileny, ha sigut alcalde de Torrejón i conseller dels dos últims governs de la Comunitat de Madrid. Carmen Navarro Lacoba és actualment lletrada de la Comunitat de Madrid, tot i que prové del PP de Castella-la Manxa i actualment és diputada al Congrés.

Per configurar el seu equip, Feijóo va demanar als barons que li fessin una llista amb noms de cada territori que podrien encaixar en la nova direcció, en el comitè executiu i en la junta directiva. Fonts pròximes a Ayuso expliquen que la presidenta li va demanar quins perfils necessitava i una de les condicions va ser que incorporés l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, al comitè executiu. Una executiva on també hi ha noms com el de la vicepresidenta primera del Congrés, Ana Pastor; el vicepresident de la Xunta, Alfonso Rueda, el nom amb més números per rellevar-lo al capdavant del govern gallec, o també l'exministre d'Exteriors José Manuel García-Margallo.

Reunió amb el rei i Sánchez

Feijóo ha reunit aquest diumenge a Sevilla el seu nou comitè executiu per comunicar-los la nova direcció. A posteriori, ha fet una intervenció en obert en què ha aprofitat per explicar que la setmana que ve, dimecres, es reunirà amb el rei Felip VI i dijous amb el president espanyol, Pedro Sánchez. El gallec comença així la seva agenda institucional com a cap de l'oposició. Una tasca que Feijóo ha insistit que vol desenvolupar amb "responsabilitat" i lluny del "frontisme". "Diàleg i acord sempre que sigui possible des de la fermesa, l'honestedat, la credibilitat i la confiança", ha defensat.

stats