Política 14/08/2015

Deu interrogants a què Fernández Díaz hauria de respondre avui sobre la reunió amb Rato

El titular de l'Interior compareix al Congrés per aclarir la trobada amb l'imputat a la seu del ministeri

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El ministre de l’Interior va inaugurar ahir una cimera antijihadista organitzada per la Interpol.

MadridEl ministre Jorge Fernández Díaz s'ha compromès a aclarir, avui a partir de dos quarts de deu del matí a la comissió d'Interior del Congrés, les circumstàncies de la seva polèmica reunió amb l'imputat Rodrigo Rato a la seu del ministeri del 29 de juliol. Ho fa a petició pròpia, però després que l'hi demanessin tots els partits de l'oposició i fins i tot els 'barons' del PP. Amb tot, no sembla que tingui realment intenció d'aportar gaires detalls més dels que va donar aquest dilluns en un comunicat. Llavors assegurava que durant la trobada, d'una hora, només van parlar de temes "exclusivament personals", i en cap moment van tocar "qüestions processals". Una afirmació que va posar en qüestió el mateix Rato quan, en declaracions a 'El País', va assegurar que van parlar de tot el que li estava passant, de manera que va posar en evidència els arguments del ministre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernández Díaz s'enfrontarà avui a dures crítiques de l'oposició. Tant Esquerra Unida com UPyD han demanat la dimissió del ministre i, des de fora de l'arc parlamentari, també ho ha fet Podem, mentre que Ciutadans de moment es limita a exigir explicacions. Els socialistes han registrat fins a 50 preguntes adreçades al govern espanyol en relació a aquest i altres casos de corrupció. Repassem els principals interrogants que desperta el cas:

1. Quan va contactar Rato amb Fernández Díaz?

2. Per què es va decidir que la reunió fos al ministeri?

3. ¿En va ser informat Rajoy?

4. ¿El president espanyol va donar el vistiplau al ministre perquè es reunís amb un imputat?

5. De què van parlar?

6. Què li va plantejar Rodrigo Rato?

7. ¿Algú de la seva família està amenaçat i demanava protecció policial?

8. Per què el ministeri va assegurar en el comunicat de dilluns que es desvinculava totalment de les investigacions a Rato quan Hisenda ha demanat un informe a la Guàrdia Civil?

9. ¿És la primera vegada que es reuneix amb un imputat al seu despatx oficial?

10. ¿Es penedeix de la reunió amb Rato?

stats