Política 22/05/2015

La CUP demana "no deixar perdre l'oportunitat de sacsejar" els ajuntaments

David Fernàndez assegura que la CUP "entrarà amb força" als ajuntaments del país

Laia Vicens
2 min
Les Cotxeres de Sants s'han omplert pel míting final de la CUP a Barcelona / L.V

BarcelonaEl diputat de la CUP David Fernàndez s'ha mostrat convençut que la formació de l'esquerra independentista entrarà "amb força" als ajuntaments del país. "No tingueu cap dubte que la María José entrarà a l'Ajuntament", ha dit en relació a la candidata de la Barcelona. "Entrarem amb força, i tant!", ha cridat en l'acte final de la CUP cap al 24-M, que se celebra aquest divendres en unes Cotxeres de Sants plenes a vessar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernàndez ha demanat que les urnes "s'omplin de vots per una Barcelona antifeixista i anticapitalista". Com ja va fer en l'acte a Vic aquesta setmana, Fernàndez ha reivindicat els orígens municipalistes de la formació, situant els consistoris com "la primera línia des d'on autodefensar-se" i on fomentar una economia "social i solidària". "És la primera trinxera on revertim tot allò que trinxen per dalt, perquè nosaltres ho reconstruïm per baix", ha dit, criticant el projecte de "la vella política" de PP, PSOE i Ciutadans, que volen "tancar la possibilitat a qualsevol canvi".

És dels ajuntaments que es pot "blindar l'anhel de canvi social i polític". De fet, ha afirmat que els consistoris són "l'únic espai per demostrar-nos que és possible un altre món". "És l'únic territori alliberat", ha sentenciat, i ha augurat que "sense uns ajuntaments lliures no hi haurà un país lliure".

"Ventilar la merda que s'acumula a l'Ajuntament"

La candidata de la CUP a Barcelona, María José Lecha, ha dit que "no podem deixar perdre l'oportunitat que la CUP entri per primera vegada i sacsegi les institucions del règim". Així, ha demanat "explicar a tothom per què val la pena votar la CUP". Visiblement emocionada i menys combativa que diumenge en l'acte central, Lecha ha promès que la CUP farà "ventilar la merda que s'acumula a l'Ajuntament de Barcelona".

Lecha ha situat les eleccions de diumenge com una "cruïlla històrica" per a Barcelona, una ciutat que és "referent en lluites", des de la feminista fins a la lluita per la independència de Catalunya.

stats