Política 26/06/2019

Fernando Sánchez Costa és elegit nou president de SCC

Cadenas retira la seva candidatura presentada ahir a última hora com a crítica a la nova Junta Directiva

Anna Mascaró
2 min
L'exdiputat del PP Fernando Sánchez Costa, en una imatge al Parlament

BarcelonaL’elecció del nou president de Societat Civil Catalana (SCC) ha tornat a comportar tensions internes. Al final del dia, l’exdiputat del PP Fernando Sánchez Costa ha aconseguit el suport de l’assemblea de socis i s'ha convertit en el nou líder de l’entitat unionista amb 132 vots a favor, 4 abstencions i cap vot en contra. Amb tot, la jornada ha estat marcada per la crispació, després que Sixto Cadenas es presentés com a candidat a última hora, en una protesta per la inclusió en l’equip directiu de Sánchez Costa –el candidat oficial– de persones com Àlex Ramos i Xavier Marín. La convulsió que va comportar la destitució de José Rosiñol al desembre continua viva malgrat el pas de José Ramón Bosch per la presidència de l’entitat, que durant el seu mandat provisional ha treballat per acabar amb la divisió interna.

Tot i que Cadenas ha acabat retirant la seva candidatura durant l’assemblea, el moviment ha fet palès que les ferides estan lluny de cicatritzar. El també exdiputat del PP va ser un dels membres de l’equip de Rosiñol obligat a dimitir al desembre. Per això, és crític amb la inclusió a la nova Junta directiva de Ramos i Marín, membres del sector crític que va forçar la seva destitució. “No es poden mantenir actors partíceps en la crisi a l’entitat, perquè hi ha gent que se sent maltractada”, ha explicat. “La Junta oficial que se’ns proposa no obeeix al consens general, sinó a la imposició”, ha lamentat en un comunicat, en què també ha criticat “la incorporació massiva de nous socis” a l’entitat. Per tot això, Cadenas ha anunciat que abandona la participació activa a SCC: “Em retiro al vagó de cua com un ciutadà més”.

Sánchez Costa agraeix el suport a Bosch

Malgrat tot, Bosch ha reivindicat el “consens” a les xarxes socials: “Sortim molt reforçats”, ha recalcat, donat que Sánchez Costa ha obtingut un suport majoritari de l’assemblea de socis per a convertir-se en president de l’entitat. Bosch ha destacat, també, l’aprovació per part dels socis dels comptes de l’entitat del 2018 –sota el mandat de Rosiñol–, sobre els quals el sector crític havia sembrat la sospita al desembre. Després d’una auditoria encarregada en els últims mesos, SCC dona per esvaïts els dubtes sobre la gestió econòmica de la direcció de Rosiñol.

stats