Política 13/06/2017

El fiscal general d'Andorra viatja a Madrid demà pel cas Pujol

Alfons Alberca Sanvicens s'entrevistarà amb Belén Suárez, fiscal en cap en funcions de la Fiscalia Anticorrupció

Ernesto Ekaizer
2 min
El fiscal general d'Andorra viatja a Madrid demà

MadridEl fiscal general d'Andorra, Alfons Alberca Sanvicens, viatjarà demà a Madrid per entrevistar-se amb Belén Suárez, fiscal en cap en funcions de la Fiscalia Anticorrupció pel cas Pujol, tot i que també obrirà diligències d'un altre tema que es manté en secret. És la seva segona visita en els últims tres mesos -en la primera es va entrevistar amb el fiscal en cap, ara dimitit, Manuel Moix-.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant aquests tres mesos s'han multiplicat els procediments relacionats amb els comptes de la família Pujol tant a Espanya com a Andorra. La família propietària de la intervinguda Banca Privada d'Andorra (BPA), Higini i Ramon Cierco, van pactar el 31 de març del 2017 amb Moix, llavors fiscal anticorrupció, i amb Suárez, a qui van aportar documents de comptes bancaris dels membres de la família Pujol.

Es dona la circumstància que no són documents del seu banc, BPA, sinó d'un altre banc, l'Andbank, on la família tenia els seus comptes. La jutge María Ángeles Moreno Aguirre ha confirmat que alguns d'aquests documents són falsos. En la resolució, la jutge assenyala que "la conducta de Cierco, de fer ús d'un document bancari d'un client essent conscient que conté informació falsa, és un acte de mala fe".

La jutge va enviar a Anticorrupció poc després, el 17 de maig, una comissió rogatòria (petició d'auxili judicial) perquè s'investigui a Espanya si Higini Cierco podria haver incorregut en un delicte de revelació de secret professional i un de descobriment i revelació de la intimitat personal.

Amb posterioritat, dijous passat, 8 de juny, la jutge va ordenar el registre del domicili i les oficines dels germans Cierco. En la visita de fa dos mesos, el fiscal general d'Andorra, Alberca Sanvicens, es va trobar amb un nou fiscal en cap d'Anticorrupció que havia pres possessió del càrrec feia algunes setmanes.

Fonts jurídiques asseguren a l'ARA que la reunió entre tots dos va ser tensa, ja que Moix va presentar al fiscal general andorrà algunes queixes que aquest últim va considerar incomprensibles.

stats