Política 05/04/2017

El Fiscal s'oposa a suspendre la condemna d'Homs i també que pugui ser eurodiputat

L'exconseller i exdiputat del Partit Demòcrata havia demanat que no s'executés encara la sentència: la seva voluntat és presentar un recurs d'empara al Tribunal Constitucional

Efe
1 min
Francesc Homs, cap de files de CDC al Congrés de Diputats, durant una intervenció parlamentària.

MadridLa Fiscalia s'ha oposat, davant el Tribunal Suprem, a la petició de l'exconseller de Presidència i exdiputat d'el Partit Demòcrata Francesc Homs que se suspengui la seva condemna a un any i un mes d'inhabilitació fins que el Tribunal Constitucional resolgui el seu recurs, i també s'ha manifestat en contra que pugui ser eurodiputat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En conèixer la seva condemna, Homs va demanar a l'alt tribunal que aclarís si la pena "arriba a les funcions d'eurodiputat" o altres càrrecs davant les institucions europees.

El Suprem ha consultat això al fiscal i el ministeri públic ha presentat un recurs assenyalant que, al seu criteri, la inhabilitació sí que arriba a aquest supòsit.

Homs pregunta si es pot presentar a les eleccions europeesLa fiscalia considera que la finalitat de la pena imposada a Homs es veuria "burlada" si se li permetés escapar dels efectes de la condemna exercint càrrecs públics en l'àmbit internacional.

Sentència ferma

El fiscal també s'ha pronunciat sobre la petició d'Homs al Suprem que suspengui l'execució de la seva condemna: diu que no es pot procedir a la suspensió sol·licitada perquè "la sentència dictada és ferma i procedeix la seva execució". I deixa clar que si l'exconseller recorre al Tribunal Constitucional, a través d'un recurs d'empara per vulneració de drets fonamentals, serà aquest alt tribunal a qui li pertocarà decidir si suspèn cautelarment l'execució de la sentència.

stats