Política 19/09/2016

La Fiscalia demana dos anys de presó per la dona que va agredir i insultar Pere Navarro

Els fets van passar el 2014 i l'ex primer secretari del PSC els va vincular al "clima de crispació" generat pel procés sobiranista

Efe
2 min
L'exprimer secretari del PSC, Pere Navarro

BarcelonaLa Fiscalia demana dos anys de presó per la dona que el 2014 presumptament va colpejar i insultar el llavors líder del PSC, Pere Navarro, quan assistia a una comunió a la catedral de Terrassa. El dirigent socialista va atribuir l'agressió al "clima de crispació" derivat del procés sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el seu escrit de qualificació, al qual ha tingut accés l'agència Efe, el ministeri públic acusa la dona, sogra d'un regidor de CiU de Sant Cugat del Vallès, d'un delicte d'atemptat a l'autoritat i sol·licita que sigui condemnada també a pagar una multa de 3.600 euros.

La Fiscalia sosté en l'escrit que l'acusada va coincidir al migdia del 27 d'abril del 2014 amb l'exdiputat socialista i exalcalde de Terrassa a les portes de la catedral de la població, on Navarro assistia a la cerimònia de comunió d'un familiar.

La dona, segons el ministeri públic, es va dirigir al polític socialista "clavant-li un cop a l'esquena mentre proferia l'expressió «grandíssim fill de puta»" i, quan es va girar Navarro, li va clavar també "un cop de puny a la cara", que no li va causar cap lesió.

Segons la Fiscalia, la dona va actuar contra l'exlíder dels socialistes catalans "sabent la condició d'autoritat del senyor Navarro i del càrrec que ostentava al Parlament de Catalunya, així com del que havia ostentat com a alcalde de Terrassa", i amb l'ànim de "menyscabar el principi d'autoritat".

L'escrit d'acusació recorda que Pere Navarro i la seva presumpta agressora es van sotmetre a un procés de mediació, en el qual la dona va redactar una carta de disculpes a l'exlíder socialista, i per això la Fiscalia rebaixa la petició de condemna en aplicar-li l'atenuant de reparació del dany.

L'agressió a Pere Navarro va originar una polèmica política a Catalunya, quan l'exdirigent socialista va vincular l'atac al "clima de crispació" que al seu parer havia originat el procés sobiranista, cosa que va suscitar dures crítiques entre els sectors i partits independentistes.

La suposada agressora, veïna d'Ullastrell, va admetre davant els Mossos d'Esquadra que va agredir Navarro perquè, anys abans, hi havia tingut un altre altercat quan era alcalde de Terrassa i se li va acostar per retreure-li que la bandera catalana que penjava a l'edifici consistorial estava bruta.

Després de l'agressió, l'acusada va retirar el seu compte de Twitter, a través del qual havia expressat la seva adhesió a diversos manifestos sobiranistes i de suport a l'expresident de la Generalitat Artur Mas.

stats