Política 04/06/2018

La fiscalia demana a Antiviolència que reactivi la multa de 90.000 euros contra Santiago Espot després que hagi estat absolt

L'Audiència va absoldre fa un mes l'impulsor de la xiulada a l'himne en la final de la Copa del 2015

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridLa fiscalia de l'Audiència Nacional manté l'ofensiva contra l'impulsor de la xiulada de l'himne espanyol a la final de la Copa del rei del 2015, l'empresari Santiago Espot, que va ser absolt fa just un mes de pagar els 7.200 euros de multa per ultratge i injúries a la Corona. El ministeri públic demana ara a la Comissió d'Antiviolència que reactivi la multa de 90.000 euros que va estudiar imposar-li el 2015 però que va quedar en 'stand by' a l'espera que acabés el procediment penal.

En concret, el fiscal ha sol·licitat que es remeti testimoni de la sentència de l'Audiència Nacional a la secretaria d'estat de Seguretat, que actualment està en funcions a l'espera que Pedro Sánchez nomeni govern, perquè continuï el procediment administratiu sancionador obert l'estiu del 2015. La proposta de sanció d'Antiviolència per 90.000 euros era per la seva "implicació i participació personal" el 30 de maig del 2015.

Espot va ser absolt el 4 de maig de la sentència condemnatòria del desembre del 2017. La secció quarta de la sala penal de l'Audiència Nacional va arribar a la conclusió que el contingut del manifest publicat per Espot a les xarxes socials incitant a la xiulada "no contenia expressions injurioses ni qualificatius insultats respecte al rei, sinó que es tractava d'aprofitar un acte esportiu per reivindicar de manera incívica les pretensions independentistes".

stats