Política 26/01/2021

La Fiscalia demana dos anys de presó per a un càrrec de Vox

ARA
2 min
El Masnou l’endemà de l’atac al centre.

BarcelonaLa Fiscalia demana dos anys i dos mesos de presó per a un càrrec orgànic de Vox a Barcelona, Jordi de la Fuente, per l’atac racista a un centre de menors al Masnou, el juliol del 2019. El fiscal també proposa penes per a vuit detinguts més, i demana que De la Fuente, secretari d’organització del partit d’extrema dreta a la província, pagui una multa de 2.700 euros.

Segons l’escrit del ministeri públic, que va avançar Eldiario.es, els acusats van participar en una concentració convocada a les xarxes socials però no comunicada oficialment contra la presència de menors estrangers a la localitat. La concentració va tenir lloc justament al mateix moment en què altres persones es manifestaven precisament a favor d’aquests joves.

Els acusats haurien fet servir expressions com “anem a per ells”, “moros de merda”, “cremarem l’alberg” i “us matarem”. De la Fuente hauria participat a la concentració animant els manifestants amb un megàfon. La Fiscalia considera provat que tots els acusats van demostrar un “clar menyspreu i animadversió a l’origen nacional dels menors”, que va “provocar que s’activessin els agents de l’ordre públic”. A més, el ministeri fiscal defensa en l’escrit que durant la manifestació es van “llançar nombroses pedres i altres objectes contundents contra els menors, personal de l’alberg i els policies uniformats”.

Poc després dels fets, De la Fuente va publicar un vídeo a Twitter acusant els menors no acompanyats d’haver comès diverses agressions. “O parem això o s’imposa la llei dura i ferma d’estrangeria perquè els delinqüents no puguin entrar ni anar-se’n per les bones del nostre país”, va dir. La Fiscalia recorda que De la Fuente també va ser secretari d’organització de Plataforma per Catalunya (PxC) i dirigent del partit d’extrema dreta Movimiento Social Republicano (MSR). L’acusa d’un delicte de “fomentar, promoure o incitar a l’odi, l’hostilitat, la violència o la discriminació per motius d’origen nacional”. A banda de la pena de presó, demana que se l’inhabiliti del dret de sufragi passiu, així com cinc anys d’inhabilitació per treballar com a educador.

stats