Política 06/03/2017

La Fiscalia demanarà reobrir la causa contra l'alcaldessa de Berga

El jutge va argumentar en la interlocutòria que Montse Venturós no cometia cap delicte electoral ni tampoc desobediència a l'autoritat

Acn
1 min
L'alcaldessa de Berga haurà de declarar per no retirar l'estelada de l'Ajuntament

BarcelonaLa Fiscalia ha anunciat que té previst presentar un recurs contra l'arxiu de la causa oberta contra l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós (CUP), per haver-se negat a despenjar l'estelada de la façana del consistori durant les eleccions del 27 de setembre del 2015 i del 20 de desembre del mateix any. Segons ha pogut saber l'ACN, el ministeri públic recorrerà la decisió del jutjat d'instrucció número 1 de Berga d'arxivar la causa contra Venturós, ja que considerava que no hi havia cap presumpte delicte electoral ni tampoc desobediència a l'autoritat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la interlocutòria, el jutge argumentava que l'exhibició d'una estelada a la façana del consistori no es pot entendre com un "acte de propaganda" perquè l'exhibició d'una bandera estelada "no és una opció política atribuïble a una sola candidatura, sinó a diverses". El magistrat recordava que un delicte electoral s'ha d'entendre quan es realitza una campanya encaminada a obtenir el vot per una candidatura en concret.

Pel que fa la desobediència a l'autoritat, el magistrat va raonar que no hi va haver una "negativa franca, clara, patent, indubtable, indissimulada, evident o inequívoca" de la investigada per retirar la bandera estelada quan l'Ajuntament va ser requerit per fer-ho. A més, va assegurar que el requeriment que va fer la Junta Electoral en relació a la retirada de l'estelada no es va dirigir directament a l'alcaldessa, sinó a l'Ajuntament de Berga.

stats