Política 18/08/2019

De fitxatge estrella a maldecap constant, Marcos de Quinto es converteix en un problema per Rivera

El diputat de Ciutadans acusa els rescatats per l'Open Arms de "passatgers ben alimentats"

Ara
2 min
Begoña Vilacís i Marcos de Quinto

BarcelonaDe fitxatge estrella a maldecap constant. L'exvicepresident de Coca-Cola i ara diputat de Ciutadans al Congrés Marcos de Quinto torna a ser protagonista de la polèmica, ara per les seves opinions sobre l''Open Arms'. En una piulada al seu compte de Twitter que després va esborrar, De Quinto va criticar que la "pietosa teocràcia d'esquerres enviï a la foguera qualsevol a qui se li intueixi un mínim comentari crític sobre l''Open Arms' i alguns dels seus passatgers ben alimentats (que es van pagar el passatge amb les màfies)", un comentari que de seguida li va valer una allau de crítiques a través de la mateixa xarxa social.

Malgrat que després va esborrar el tuit, De Quinto es va embrancar en un agre creuament de retrets amb molts dels usuaris de la xarxa social que li retreien el comentari, i va arribar a deixar anar insults com ara "troll de merda", "cretí" o "miserable". Finalment, però, el diputat de Ciutadans –una de les noves incorporacions de Rivera a l'executiva després de l'adeu de Toni Roldán i Javier Nart– ha esborrat la majoria d'aquests tuits insultants i n'ha penjat un altre lamentant haver "respost amb la mateixa moneda" a aquells que l'insultaven. Afegia, això sí, una nova falta de respecte: "No és agradable haver de suportar contínuament tant de deficitari educacional".

La polèmica ha estat tan gran que fins i tot companys de partit de De Quinto han sortit públicament a retreure-li la seva actitud. Tot i que per ara ningú de la cúpula de la formació se n'ha desmarcat, sí que ho ha fet, per exemple, un regidor de Ciutadans a Las Palmas de Gran Canaria, que des de Twitter ha demanat que la direcció de Ciutadans "desautoritzi públicament" les declaracions de De Quinto i "condemni els seus insults a diferents usuaris d'aquesta xarxa social".

No és el primer mal de cap que De Quinto provoca a Ciutadans. Fa dues setmanes també va generar molta polèmica un tuit seu en què, després dels actes de suport que l'esquerra 'abertzale' va organitzar per l'alliberament de Xabier Ugarte Villar –un dels segrestadors de José Ortega Lara l'any 1996– criticava el règim penitenciari espanyol. "No sé si 22 anys en una còmoda presó espanyola, amb tota la seguretat jurídica de la nostra democràcia, equival a 532 dies d'infern", reflexionava el diputat a través del seu perfil de Twitter. I, quan li van demanar què proposava ell fer, va respondre: "Què us sembla 532 'dies' en un forat sense garanties del que et pugui passar?".

De Quinto s'erigeix així com el representant de l'ala més dura de Ciutadans, que els últims mesos ha vist com els perfils més moderats abandonaven la nau com a conseqüència de l'aposta dels de Rivera per aïllar el PSOE i prioritzar els pactes amb PP i Vox.

stats