Política 28/10/2014

Cop de porta dels alcaldes de CDC a l'executiva de la Federació de Municipis

Els tres edils dimiteixen en bloc de la direcció per discrepàncies en la gestió i el cas de les dietes irregulars

Ferran Casas
2 min

BarcelonaConvergència ha decidit que els seus alcaldes abandonin definitivament la direcció de la Federació de Municipis de Catalunya, l'entitat municipalista controlada pel PSC que en els darrers temps s'ha vist envoltada d'irregularitats arran de l'esclat del cas Mercuri. Aquest episodi de corrupció, que encara està en fase d'instrucció, té com un dels seus protagonistes l'expresident de la Federació i exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons han explicat a l'ARA fonts de la formació, les renúncies de l'executiva es formalitzaran de seguida, després que en els darrers mesos haguessin congelat la seva implicació. Els tres alcaldes convergents –Joan Móra, de Mataró; Carles Pellicer, de Reus, i Montserrat Mundi, de Sant Quirze del Vallès– deixen els càrrecs després que fa unes setmanes tornessin a la FMC, igual que la majoria d'alcaldes d'altres partits implicats, els diners que havien cobrat de manera irregular en dietes, segons ells sense saber-ho, i que els va costar la imputació. Es preveu que l'alcaldessa de Matadepera i militant d'Unió Mireia Solsona els segueixi i deixi l'executiva de la Federació. Els d'ERC també van deixar al seu dia els òrgans directius de la FMC i van demanar nomenar una comissió gestora i un congrés per refundar-la.

Els alcaldes de CDC al·leguen "opacitat" amb la gestió de les dietes i el dia a dia de la Federació –que ara presideix l'alcalde socialista de Pineda de Mar, Xavier Amor– ,una actitud obstruccionista amb el 9-N i conflictes amb la gestió de les escoles bressol.

stats