POLÍTICA
Política 07/07/2014

ERC abandona la direcció de la FMC i insta el món local a bastir una única entitat municipalista catalana

Exigeix una assemblea general urgent de socis de la FMC que constitueixi una gestora provisional i encarregui una auditoria externa arran de l'escàndol dels suposats sobresous camuflats

M.colomer
1 min

BarcelonaLa permanent d'ERC ha decidit aquest dilluns abandonar "de forma immediata" els càrrecs de govern que ocupava a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), concretament cinc càrrecs, després que transcendís l'escàndol del pagament de suposats sobresous camuflats. Els republicans, a més, han exigit la convocatòria "imminent" d'una assemblea general de la FMC perquè nomeni una gestora provisional que encarregui una auditoria externa de l'entitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Més enllà d'això, però, els republicans volen que l'escàndol vinculat a la suposada trama corrupta de l'expresident de l'entitat, Manuel Bustos, serveixi per sacsejar l'associacionisme municipalista. Per això, la portaveu d'ERC, Anna Simó, ha considerat que ha arribat el moment de bastir una "única entitat municipalista" catalana en substitució de les dues actuals –la Federació i l'Associació Catalana de Municipis– i que estigui sotmesa al control públic. La permanent d'ERC creu que la gestora que reclamen per a la FMC hauria d'implicar-se també en el procés de creació de la nova entitat.

stats