CANVI DE CICLE
Política 28/07/2015

Foment del Treball no col·laborarà amb la Hisenda pròpia si aquesta no compta amb l'aval de l'Estat

Joaquim Gay de Montellà afirma al 324 que el procés sobiranista perjudica la recuperació econòmica i dubta que els candidats de Junts pel Sí tinguin capacitat per dirigir el Govern

Europa Press
1 min
El president de la patronal, Joaquim Gay de Montellà, afronta el segon i últim mandat.

BarcelonaEl president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha afirmat aquest dimarts que la patronal no col·laborarà amb la Hisenda pròpia catalana si no s'aconsegueix un acord amb el govern espanyol, ja que ha argumentat que això generaria incertesa jurídica i fiscal entre els empresaris. "Si arriba el moment, els empresaris lògicament pagaran on hagin de pagar [...]. Si aquesta proposta és ben vista pel govern espanyol, arribarà, i si no, serà més complicat que nosaltres puguem col·laborar des del punt de vista que generarà certa inseguretat jurídica i fiscal", ha argumentat Gay de Montellà en una entrevista al canal 324 recollida per Europa Press. "Ha de formar part d'una negociació, un diàleg i un pacte", ha afegit el president de la patronal catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre les eleccions del 27 de setembre, Gay de Montellà ha sostingut que, des del seu punt de vista, és "una convocatòria d'eleccions de l'autonomia de Catalunya", i ha considerat que el procés sobiranista és perjudicial per a la recuperació econòmica. "No és oportú un procés independentista perquè generarà inestabilitat i dubtes del model i de la concreció del govern", ha assenyalat, i s'ha mostrat preocupat per la capacitat de gestió de la llista de Junts pel sí, encapçalada pels membres de la societat civil.

"Governar la principal empresa del país, que és la Generalitat, si ara se'n van els consellers, que eren de partits polítics i que eren experimentats, i els substituïm per components més socials, la situació és complexa", ha afirmat. "La proposta que se'ns fa per a les eleccions genera desconcert. Ens costaria entendre que puguin ser els líders d'aquesta governança", ha afegit.

stats