Política 25/07/2017

El PP a Forn: "Els Mossos no són guardians de la revolució independentista. Això no és l'Iran"

El conseller d'Interior respon que el que no farà el Govern és "crear estructures a la policia per atacar adversaris polítics"

Ara
1 min
La diputada del PP Esperanza García, en una roda de premsa al Parlament

BarcelonaEnganxada entre el conseller d'Interior, Joaquim Forn, i la diputada del PP Esperanza García pel paper dels Mossos d'Esquadra l'1 d'octubre. Després d'exposar els reptes del departament de cara als propers mesos, Forn ha assegurat que el que no farà el govern de la Generalitat és "fer ús de recursos públics per atacar adversaris polítics". "Tampoc crear estructures de la policia per atacar adversaris polítics, i tenir ministres responsables de l'operació més escandalosa vista en democràcia", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Forn s'ha mostrat molest després que García, en una interpel·lació durant el ple del Parlament aquest dimarts, advertís al conseller que els 17.000 agents dels Mossos "no són guardians de la revolució independentista". "Això no és l'Iran", ha afegit. "Ens sembla que vol convertir policia democràtica en policia política", ha afirmat la representant popular, després de criticar que designés Pere Soler com a director del cos, una persona que "al seu Twitter va dir que li fan pena tots els espanyols".

Davant d'aquestes declaracions, Forn ha recordat que l'excap d'Afers Interns de la policia Marcelino Martín-Blas va assegurar en la seva compareixença al Congrés que "ho faria tot per Espanya". El conseller ha insistit a criticar l'operació Catalunya i ha subratllat que el que no farà és demanar a "fiscals que ens afinin determinades coses". "Hem vist quin és el seu model i ens quedem amb el nostre", ha sentenciat.

stats