Municipals
Política 27/03/2023

La foto que pot tornar a portar Albiol als jutjats

L’Audiència de Barcelona ha de resoldre si tira endavant una denúncia per delicte lleu de lesions del popular a la coordinadora d'esports de l’Ajuntament de Badalona

3 min
Albiol, en un acte de precampanya

BarcelonaEl candidat del PP a l’alcaldia de Badalona, Xavier García Albiol, té oberta una causa per un presumpte delicte lleu de lesions a la coordinadora d'esports de l’Ajuntament, vinculada al PSC. Els fets es remunten al 27 de novembre, en la presentació dels equips del CF Sistrells. Segons la denúncia, quan l’acte s'acabava i es preparava una gran foto conjunta, la denunciant es va col·locar al costat de la regidora d’Esports, la socialista Teresa González, i molt a prop d’Albiol, que la va agafar pel braç i la va apartar de "manera violenta" mentre li deia "no et posaràs davant meu, tu ets una coordinadora, només faltaria". L'endemà la dona va anar a l’hospital amb hematomes a la part anterior i posterior del braç i en va sortir amb cabestrell. Després, acompanyada per González, va denunciar els fets als Mossos d’Esquadra: se sentia víctima de violència masclista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Inicialment, el jutjat d’instrucció número 4 de Badalona va acordar el sobreseïment del cas. Quan l’acusació va presentar recurs de reforma, el ministeri fiscal s’hi va adherir parcialment i el jutge va acabar transformant el procediment en un delicte lleu de lesions. Una decisió que Albiol va recórrer i ara és l’Audiència de Barcelona la que decidirà.

El mateix exalcalde de Badalona va ser qui va parlar del cas a les xarxes socials per primera vegada. El popular va denunciar un muntatge del PSC amb "acusacions falses" per "no perdre l’alcaldia", assegurant que el metge de l’hospital que va atendre la dona hauria d’haver enviat un "informe al jutjat" si es tractava d’una agressió masclista. Un fet, denuncia Albiol, que no es va produir. De fet, segons el polític del PP, després de la fotografia les dues dones van actuar amb normalitat.

La imatge que el mateix Albiol va penjar a les xarxes de la fotografia, un cop ja no hi era la coodinadora d'esports

Antenes i Pandora

No és l’única causa oberta que té Albiol als jutjats. A principis de març es va saber que la Fiscalia li demana 2 anys i 10 mesos de presó per un delicte continu de prevaricació urbanística i mediambiental. El motiu, la instal·lació l’any 2012 d'unes antenes de telefonia mòbil sense llicència a la comissaria de la Guàrdia Urbana de Badalona. A banda de la pena de presó, el ministeri fiscal demana 10 anys d'inhabilitació per a càrrec públic, 9.000 euros de multa i 17.000 en concepte de responsabilitat civil. El líder del PP, que haurà d’anar a judici juntament amb quatre ex alts càrrecs més pel cas, va deixar caure que era un tema que sortia "a dos mesos i mig de les eleccions" municipals. "No hi ha res que sigui casual", va piular a les xarxes.

Albiol ja va ser expulsat de l'alcaldia de Badalona el novembre del 2021 amb una moció de censura després d’aparèixer en els coneguts com a papers de Pandora. Els fets es remunten al 2005, quan Albiol va rebre poders per gestionar Luverne International, una societat amb seu a Belize –un conegut paradís fiscal– i els va mantenir fins al 2015. El dirigent del PP va subratllar que no va obtenir mai "ni rendiments, ni increment de patrimoni ni retribucions de cap mena" per haver gestionat la societat.

stats