Política 30/04/2012

El Govern se sent "proper" a la protesta pels peatges, però insisteix que multarà a qui no pagui

"Aquestes accions expressen un estat d'ànim i ens hi sentim propers", diu el portaveu Francesc Homs a Catalunya Ràdio. Confirma, però, que "si la llei empara les concessionàries" l'executiu cobrarà 100 euros de multa perquè "si no fos així, hi sortiríem perdent nosaltres"

Ara
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, confirma que l'executiu català cobrarà la multa de 100 euros als conductors que se saltin peatges. Ho ha dit en declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', en què ha assegurat que el Govern "té l'obligació de fer complir la llei". "Si no fos així, hi sortiríem perdent nosaltres", ha subratllat Homs, i ha assegurat que "si les concessionàries ho demanen i la llei les empara", el Govern haurà de "complir amb la legalitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dimarts de la setmana passada, Homs va dir que el Govern se sentia "proper" als conductors que protestaven contra el greuge comparatiu que Catalunya pateix pel que fa a les infraestructures respecte de la resta de l'Estat. El portaveu del Govern ha dit que és compatible el que va dir aleshores amb la voluntat de fer pagar multes, i ha assegurat que l'executiu "entén que aquest tipus d'accions expressen un estat d'ànim, i en aquest sentit, ens hi sentim propers". No obstant, ha subratllat: "No ens podem qüestionar si la llei l'hem de complir o no".

En declaracions aquest matí a TV3, el conseller d'Interior, Felip Puig, ha assegurat que "en cap moment no s'han enviat ni s'enviaran Mossos a controlar qui no paga els peatges", al mateix temps que ha recordat que el Govern "té l'obligació de complir amb el principi de legalitat". Puig ha assegurat que el Servei Català de Trànsit farà complir la llei "al marge que la iniciativa en concret correspongui a una acció més o menys política".

stats