Política 30/01/2014

La Fundació CatDem enceta una campanya per rebatre les "mentides" de la FAES sobre Catalunya

El director de l'entitat assegura que l'argumentari difós per la fundació propera al PP busca "malmetre" el procés sobiranista

Oriol March
1 min
Francesc Sànchez és un dels dirigents de CDC més pròxims a Oriol Pujol, ara enretirat de la secretaria general del partit.

BarcelonaLa Fundació CatDem ha decidit engegar una campanya per rebatre les "mentides" que, segons fonts de l'entitat, difon un argumentari elaborat per la fundació FAES que situa el procés sobiranista com una iniciativa que posa en perill, fins i tot, la pau. "La voluntat real del document és malmetre el procés engegat a Catalunya", apunta a través d'un comunicat Francesc Sànchez, director de la CatDem, que és la fundació de Convergència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els plans de l'entitat passen per emetre cada setmana dues píndoles per "desmentir" cadascun dels 20 apartats que consten al document de la FAES. La CatDem ha decidit començar per la que fa referència al català, que segons la fundació que té al darrere l'expresident espanyol José María Aznar mai ha estat perseguit ni prohibit a Catalunya. Per rebatre aquesta afirmació, l'entitat presidida per Sànchez s'ajuda de frases històriques que defensen la prohibició del català al país.

"Vostès creuen que hem fet la guerra perquè el català torni a ser d'ús públic?", es preguntava l'any 1952 Felipe Acedo Colunga. "Obligar a fer servir el castellà a Catalunya és fer-li un favor paternal, com ho és obligar a un nen curt de vista a posar-se unes ulleres", sostenia Juan Llarch al llibre 'Cataluña y la nacionalidad española' el 1927.

stats