Política 13/09/2015

Iñaki Gabilondo: "Encara que no guanyi l'independentisme, no es podrà mantenir l''statu quo'"

El periodista deplora el "'hooliganisme'" i la resposta "miop" dels poders de l'Estat després de la Via Lliure i adverteix: "Els problemes no es poden prohibir"

1 min
Mas i Gabilondo

Allisada del periodista Iñaki Gabilondo als poders de l'Estat després del nou èxit mobilitzador de l'independentisme amb la Via Lliure de la Meridiana. En una entrevista a 'El suplement' que condueix a Catalunya Ràdio Ricard UstrellRicard Ustrell, Gabilondo ha alertat que, sigui com sigui, l''statu quo' no es podrà mantenir a Catalunya en cap cas: "Encara que no guanyi l'independentisme, no es podrà mantenir l''statu quo'". Perquè ha recordat que més enllà de les forces independentistes, que seran majoritàries al Parlament, els partidaris del canvi de l''statu quo' –els independentistes de Junts pel Sí i la CUP, però també els partidaris del dret a decidir representats per Catalunya Sí que es Pot– representaran, sumats, fins al 80% del Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Però si una cosa té clara Gabilondo és que en el pròxim Parlament "no es podrà fer res sense l'independentisme", que serà majoritari en qualsevol cas. "És impossible que continuï l''statu quo' actual", ha insistit. Per això, s'ha aventurat a considerar que aquest "viatge condueix inexorablement" a la convocatòria d'un referèndum reconegut i vinculant. I deplora que ni socialistes ni populars "no han fet res perquè Catalunya no vulgui marxar", sinó que s'han limitat a advertir que "no pot marxar". Ha deplorat el "'hooliganisme'" i la resposta "miop" dels poders de l'Estat després de la Via Lliure i ha advertit: "Els problemes no es poden prohibir".

stats