Política 05/03/2017

La germana de Millet: "Em va dir: 'He ajudat molts partits'"

Montserrat Millet nega que el seu germà busqui una confessió pactada i assegura que si entra a presó es morirà

Ara
3 min
Fèlix Millet, Jordi Montull i la filla, Gemma, al banc dels acusats en la primera sessió del judici pel cas Palau

BarcelonaLa germana de l'exresponsable del Palau de la Música, Fèlix Millet, que s'enfronta a 27 anys i mig de presó pel saqueig confessat de la institució i el presumpte finançament irregular de Convergència, ha admès l'estreta relació del seu germà amb diversos partits polítics, entre ells CDC i el PP: "Em va dir: 'He ajudat molts partits'", ha assegurat Montserrat Millet en una entrevista al programa 'Via lliure' de RAC1.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A Millet el van començar a jutjar dimecres pel cas Palau i aquesta setmana haurà de declarar com a acusat. La seva germana nega que busqui una confessió pactada amb la fiscalia –a qui tampoc li cal– com han fet Jordi Montull i la filla Gemma. Montserrat Millet assegura que l'exresponsable del Palau de la Música està malalt de veritat i té por "que es mori" si l'acaben condemnant i ha d'ingressar a presó.

Montull era el responsable

La germana de l'expresident del Palau de la Música ha traslladat el pes de la responsabilitat de l'espoli de la institució a la mà dreta del seu germà, Jordi Montull. Ha reconegut que al seu germà "li agradaven molt els diners", però ha assegurat que era Montull qui "el burxava" i qui li va acabar sent "una mala influència".

També ha atribuït una part de responsabilitat de l'espoli a Gemma Montull, "que va passar d'anar a treballar amb un cotxe molt discretet a portar un Porsche". La filla de l'exnúmero dos del Palau està tancant una confessió per a l'interrogatori d'aquest dimecres, que passaria per admetre els diners saquejats al Palau i l'ús de la institució per fer arribar a Convergència presumptes comissions de Ferrovial a canvi d'adjudicacions en obra pública i finançar il·legalment el partit, tot i que no implicaria ningú més que l'extresorer Daniel Osàcar, que s'enfronta a set anys i mig de presó.

"Ha fet molt de mal al cognom"

Montserrat Millet també s'ha referit al "mal" que el seu germà havia fet a la imatge de la família –el seu pare era un dels fundadors d'Òmnium Cultural–: "Si el meu pare aixequés el cap és moriria, era l'antítesi". La germana de l'exresponsable del Palau ha explicat que es va assabentar "per la televisió" dels delictes comesos i confessats pel seu germà: "Jo l'adorava, em vaig quedar bocabadada".

Explica que de seguida va recriminar aquest comportament al seu germà i que ell es va disculpar: "Li vaig dir: 'Tu t'has grillat o què?' I em va contestar que s'havia equivocat i que no ho tornaria a fer mai més".

Segons la seva germana, Millet volia "emular" el seu pare, "ser més important i tenir més títols que ell". Explica que tota la família ho ha passat malament arran de la seva implicació en el cas Palau, sobretot la part de la família que, com ella i Millet, encara viuen a l'Ametlla del Vallès: "Als meus nebots i als seus fills els deien 'lladres'", ha explicat.

"L'estimo molt, però el que ha fet és imperdonable", ha sentenciat Montserrat Millet, que també ha dit que el seu germà havia canviat molt arran de la investigació del cas Palau: "S'ha tornat una persona molt tancada i gairebé no surt de casa".

Tot el que vols saber sobre el judici del cas Palau

stats