Política 24/12/2014

Els jutjats de Girona rebutgen les autoinculpacions pel 9-N

Funcionaris del jutjat de guàrdia de Girona argumenten que no és competència seva i que només es tramitarien des de la fiscalia o el TSJC

Ara
1 min

BarcelonaAutoinculpació frustrada a Girona. Funcionaris del jutjat de guàrdia de Girona han alertat aquest dimecres al matí als més de 150 ciutadans que s'hi han dirigit responent a la crida de l'ANC en defensa del procés participatiu del 9-N i en solidaritat amb el president d ela Generalitat, Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau, que no són competents per tramitar les autoinculpacions, que s'haurien de dirigir o bé a la Fiscalia o bé al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, a Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'advocada de l'ANC de Marta Alsina ha explicat a Catalunya Informació que dirigirà les autoinculpacions gironines a la Fiscalia per tal que decideixi si obre procediment o si directament les arxiva. Els experts consultats per l'ARA afirmen que les autoinculpacions tenen més caràcter simbòlic que no recorregut jurídic, perquè no es pot considerar que els qui van participar del 9-N haguessin desobeït l'ordre del Tribunal Constitucional, sinó que qui ho hauria fet serien els impulsors governamentals del procés participatiu.

stats