Política 05/02/2014

Ignacio González acusa Montoro de privilegiar Catalunya i Andalusia amb el dèficit

El president madrileny troba “lamentables” les dades de les balances que ha "filtrat" el ministeri d'Hisenda

Efe
1 min

MadridEl president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, ha acusat aquest dimecres el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, de privilegiar Catalunya i Andalusia en autoritzar-los un marge de dèficit superior a la mitjana. En relació a les declaracions de la presidenta andalusa, Susana Díaz, en què afirmava que no és “just” que algunes comunitats com Andalusia o Catalunya no estiguin rebent el finançament que els correspon perquè no s'aplica bé el sistema, el president madrileny ha remarcat que és “molt curiós” que aquests dos territoris facin “pinya” en aquesta matèria, quan totes dues han estat “especialment beneficiades pel ministre d'Hisenda”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

González ha qualificat aquest dimecres de “filtració lamentable” les primeres dades de les balances fiscals fetes públiques pel ministeri d'Hisenda i ha titllat de “perillós i mal plantejat” el mètode de càlcul amb què el ministeri pretén elaborar les balances fiscals. González ha afirmat que aquestes dades –en què Madrid apareix com la comunitat que rep més recursos per habitant– "no són la balança fiscal” perquè no tracten la informació “amb transparència”.

González ha exigit a Hisenda que actuï “amb responsabilitat i serietat” perquè no es distorsionin les dades reals. El president madrileny ha recordat que dels “dos sistemes” que existeixen per elaborar les balances fiscals, “sembla que s'ha filtrat el que més distorsiona la realitat”. No obstant, s'ha mostrat a favor que es publiquin les balances fiscals, però ha reclamat que han de mostrar íntegrament “el que aportem els ciutadans i el que rebem per finançar els serveis públics”.

stats