Política 12/05/2014

Felipe González suggereix una gran coalició PP-PSOE i Rubalcaba el desautoritza

L'expresident del govern espanyol s'hi mostra partidari "si el país ho necessita", però l'actual líder del PSOE respon de manera fulminant que no seria "bo" ni per a Espanya ni per als socialistes

Ara
1 min
Felipe González, Zapatero i Rubalcaba en la celebració dels 30 anys de la victòria del PSOE / EFE

BarcelonaL'expresident del govern espanyol Felipe González ha suggerit la possibilitat de bastir una gran coalició PP-PSOE, "si el país ho necessita". En declaracions al programa 'El objetivo', de La Sexta, González es mostra obert a considerar una fórmula de coalició entre els dos grans partits de l'Estat, com passa a Alemanya. El suggeriment, però, ha topat amb una fulminant desautorització per part del secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba. "Mentre jo sigui secretari general, no hi haurà govern de concentració. No és bo ni per a Espanya ni per al PSOE", ha remarcat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que diumenge a la nit es difonguessin les declaracions de González, Rubalcaba s'ha afanyat aquest dilluns a sortir al pas per negar una hipòtesi, la de la gran coalició, que amenaçava de desmuntar l'estratègia socialista de tensar la corda amb el PP en la campanya de les eleccions europees del proper 25 de maig. Preguntat en una entrevista a Onda Cero per la possibilitat d'un govern de concentració, Rubalcaba ha estat taxatiu: "Jo no ho veig". Segons el cap de files del PSOE, aquesta fórmula no té "tradició" a Espanya i a més suposaria "deixar una part substancial de la població sense alternativa".

stats