L'ÚS DEL CATALÀ
Política 10/12/2010

El govern balear tutelarà la normalització del català

L'executiu s'ha compromès a controlar i supervisar el procés per "fomentar i transmetre" la cultura pròpia de les Illes Balears

Acn
1 min

PalmaEl govern de les Balears s'ha compromès a fer el seguiment del Pla General de Normalització Lingüística que va ser aprovat pel Consell Social de la Llengua Catalana el 18 de juny del 2009. La portaveu del govern balear, Joana Barceló, ha assegurat que la tasca de l'executiu se centra bàsicament en la planificació, l'organització, la coordinació i la supervisió del procés de normalització lingüística de la llengua catalana. Fa menys d'un mes, el president del Govern de les Illes Balear, Francesc Antich, es va reunir amb el Consell Social de la Llengua i es va comprometre a posar el Pla en marxa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'objectiu de la posada en marxa del pla serà "fomentar i transmetre" la cultura pròpia de les Illes Balears. També es vol incidir en la "riquesa fonètica i lèxica" dels pobles de les Illes Balears. Amb aquests paràmetres, el govern balear vol implicar-se en el Pla General de Normalització Lingüística, que aquest divendres ha estat posat en marxa per part del consell de govern.

Aquest pla, creat pel Consell Social de la Llengua Catalana, feia al voltant d'un any i mig que havia estat creat i presentat al govern. Sols quedava la passa de l'aprovació, que estava en mans del president del govern balear, Francesc Antich, qui fa poc menys d'un mes va rebre els membres del Consell Social de la Llengua Catalana i es va comprometre a posar-lo en funcionament.

stats