Política 08/09/2020

Els nous consellers cessen els números dos de Buch i Chacón

El nou secretari general d'Empresa serà Jordi Cabrafiga, fins ara cap de gabinet de Budó

N.orriols
2 min
Els nous consellers cessen els números dos de Buch i Chacón

BarcelonaEl Govern s'ha reunit aquest dimarts per primer cop després de la crisi de l'executiu de la setmana passada. La remodelació, executada pel president, Quim Torra, va expulsar del Govern el conseller d'Interior, Miquel Buch; la consellera d'Empresa, Àngels Chacón; i la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga. En lloc seu, s'han assegut a la taula del consell executiu Ramon Tremosa (Empresa) i Miquel Samper (Interior). Àngels Ponsa (Cultura) ha pres possessió aquest mateix migdia després de ser cessada com a directora general del mateix departament i serà la setmana que ve quan s'incorporarà a les reunions del Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Arran d'aquesta remodelació ja s'han produït els primers canvis dels càrrecs intermedis a les conselleries. El nou titular d'Interior, Samper, ha cessat el fins ara número dos de l'anterior conseller, Brauli Duart, i hi ha situat Elisabeth Abad a la secretaria general del departament. Abad era fins ara directora de l'Agència Catalana del Consum d'Empresa. Segons fonts de l'entorn de Duart, ha estat a petició pròpia el cessament i així ho va comunicar divendres.

Els nous consellers cessen els números dos de Buch i Chacón

També hi ha hagut relleus al departament d'Empresa, del que ha marxat Àngels Chacón. On fins ara hi havia com a número dos Marta Felip, exalcaldessa de Figueres del PDECat, el nou conseller Tremosa hi ha situat Jordi Cabrafiga, que era cap de gabinet de la consellera de Presidència, Meritxell Budó.

La mateixa portaveu de l'executiu, durant la roda de premsa d'aquest diimarts després de la reunió del Govern, ha explicat que en el cas d'Interior també es relleva la direcció de serveis del departament: ara serà Raquel Sistaré qui pilotarà aquest àmbit. En relació a si hi haurà més canvis al Govern, Budó ha dit que dependrà dels nous consellers i el que considerin que s'ha de fer per "ajustar" els seus corresponents equips. La portaveu ha negat que s'hagi fet una "purga política" en l'executiu tal com va denunciar el PDECat amb l'expulsió de Chacón i que l'objectiu, segons el president, ha estat "reforçar" el Govern.

Els nous consellers cessen els números dos de Buch i Chacón

Aquestes són les primeres conseqüències arran de la crisi que va executar dijous passat el president de la Generalitat, Quim Torra, fulminant Miquel Buch, Àngels Chacón i també la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga. En aquest últim departament també es preveuen canvis a partir d'avui.

Es dona per fet que Cultura també cessarà el fins ara número dos, Francesc Vilaró. La mateixa Mariàngela Vilallonga va explicar la setmana passada en una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio que ja feia temps que el president li havia demanat apartar el seu secretari general. Ella, però, s'hi va negar i fins ara tots dos s'havien mantingut en el càrrec.

stats